Bibliotheek Maas en Peel

Mijn Menu

Inloggen

Bekijk de agenda

Agenda

Vandaag open

De Bibliotheek Baarlo
10:00 - 17:00
De Bibliotheek Kessel
10:00 - 17:00
De Bibliotheek Maasbree
(!) 09:00 - 17:30
De Bibliotheek Meijel
(!) 14:00 - 17:00
De Bibliotheek Panningen
(!) 10:00 - 17:00
De Bibliotheek Reuver
(!) 13:30 - 17:30

Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Veel mensen vinden dit lastig.

Kun je wel wat hulp gebruiken of ken je iemand die hulp nodig heeft? Kom langs in de Bibliotheek. Wij denken met je mee en geven je informatie zodat je verder kunt. Wij kunnen ook een afspraak voor je maken met een organisatie die je verder helpt. Je hoeft geen lid te zijn.

Geluk is vrijheid

Het was een bijzondere tour, die op zaterdag 19 november door Maasbree trok.

Geluk is vrijheid, dat besefte iedereen nóg meer door de bijzondere verhalen die verteld werden bij de Oorlogsgraven, het Herinneringskruis van Antoon Timmermans, de Onderduikerskapel en bij het bevrijdings- en onderduikersmonument. Lekker naar binnen in de warme bieb, voor warme choco, het delen van verhalen, en het bekijken van de collectie in devitrine. Deze is nog tot het einde van het jaar te zien in de Bibliotheek Maasbree.

Informatiepunt Digitale Overheid

In de Bibliotheek vind je het Informatiepunt Digitale Overheid. Dat is een informatiepunt waar je terecht kunt met al je vragen over DigiD, belastingen en toeslagen, zorg, werk of uitkering, rijbewijs, AOW aanvragen, verkeersboetes betalen, inburgering en nog veel meer...

Klik hier voor meer informatie


Samen de Nederlandse taal oefenen

Het Taalcafé is bedoeld voor iedereen voor wie het Nederlands niet de moedertaal is, maar die graag het Nederlands beter wil spreken en lezen. En voor iedereen voor wie het Nederlands wel de moedertaal is en die graag anderen (arbeidsmigranten, vluchtelingen) wil helpen bij het verbeteren van hun Nederlands en ook graag kennis wil maken met andere culturen.

 

Taalcafé in jouw bieb?

Coronacheck-app

Om te kunnen reizen binnen de Europese Unie, of om naar een evenement in Nederland te kunnen gaan, moet je een coronabewijs kunnen laten zien. Een coronabewijs maak je met de CoronaCheck. Met de CoronaCheck app maak je een persoonlijke QR code op je telefoon. Je QR code kun je ook printen op papier, via de website coronacheck.nl

Hier vind je de uitleg van CoronaCheck. Kom je er niet uit? Kom dan naar het IDO-punt in de bibliotheek. Wij helpen je graag verder.

Naar de uitleg

Op de hoogte blijven via onze nieuwsbrief?