1 oktober Nationale Ouderendag

1 oktober 2021, van 10:00 tot 11:30 | bibliotheek Panningen

Voorlezen alleen voor kinderen? Mooi niet. Op vrijdag 1 oktober, op Nationale Ouderendag, komt Joke Ghielen om 10.00 uur voorlezen in de bibliotheek in Panningen voor jong én oud. Iedereen is welkom.

Joke Ghielen is onder meer schrijfster van de Heldense Revue en een kei in verhalen vertellen. In onze bieb leest ze het Nationale Voorleesverhaal voor, dat speciaal voor de Nationale Voorleeslunch is geschreven door Mensje van Keulen.

Genieten van verhalen
Het is de negende keer dat de Voorleeslunch plaatsvindt tijdens Nationale Ouderendag (wij gaan niet lunchen, wel een lekker kopje koffie of thee drinken). Nadine Knapen van de bieb in Panningen legt graag uit waarom de Bibliotheek Maas en Peel meedoet aan dit evenement: “Het voorlezen van een mooi verhaal of gedicht geeft ontspanning en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. Het kan een rol spelen in het doorbreken van het isolement waarin sommige ouderen verkeren.”

Nadine wijst erop dat voorlezen voor ouderen met een visuele beperking die niet (makkelijk) meer zelf lezen een fijne manier is om tóch te kunnen genieten van verhalen. “Wij willen laten zien dat het voorlezen van een goed boek veel plezier verschaft aan mensen van alle leeftijden.”

Ook bij zorgcentra
Overigens wordt niet alleen in de bieb voorgelezen. Voorleesvrijwilligers van Bibliotheek Maas en Peel lezen het Nationale Voorleesverhaal op 1 oktober ook voor bij diverse zorginstellingen en dorpsontmoetingen.

Aanmelden
Wie wil komen genieten van het Nationale Voorleesverhaal op 1 oktober in de Bibliotheek Panningen, kan zich aanmelden via: 077-307 2382 of e-mail: n.knapen@debibliotheekmaasenpeel.nl. Dat kan tot en met 28 september. De toegang is gratis.