De boekendokter

13 september 2019, van 16:00 tot 17:00 | Elke week | Reuver

Kosten: gratis

Kom gerust aan voor een 'consult' bij Boekendokter Peter Winkels

Elke vrijdag is in de Bibliotheek Reuver de Boekendokter aanwezig tussen 16.00 en 17.00 uur voor het
inloopspreekuur. Kom gerust langs voor een ‘consult’. Voor deze geneesheer heb je geen zorgverzekering of bibliotheekabonnement nodig.

Wil je advies voor je Leeslijst? Of ben je een snelle lezer en schrijven je favorieten schrijvers niet zo vlot als jij leest en ben je dus op zoek naar een nieuwe favoriete schrijver? De Boekendokter zit voor je klaar met zijn jarenlange ervaring en een hoofd vol met schrijvers en titels. Vaak kent hij de schrijvers persoonlijk of weet een heerlijke anekdote te vertellen over hen. Het maakt het lezen nog interessanter als je achtergrondinformatie hebt over de auteur, het thema of de situatie omtrent de totstandkoming van het boek.

Zoek je een gesprekspartner die net zoals jij uren kan praten over zijn favoriete boek, zijn favoriete bibliotheek, boekhandel, historische boekuitgave of de ideale manier om je eigen boeken te ordenen …. Kom dan ook eens langs bij De Bibliotheek Reuver en bezoek onze enthousiaste Boekendokter.

Wil je je laten verrassen met een onbekend boekenverhaal? Of met een digitale manier om je eigen collectie te ontsluiten, met verhalen over boekenhobbies zoals “boekenkasten-spotten van bekende personen” of met schatten uit Nationale Bibliotheken? Dan is de vrijdagmiddag in het vervolg je vaste bezoekmiddag van onze bieb.

Wie is die Boekendokter?
Peter Winkels kruipt op vrijdagen in de rol van boekendokter. Een rol die hem op het lijf is geschreven. Hij is dichter, docent en publicist. Hij werkte als leraar Nederlands en CKV aan het Bernardinuscollege in zijn geboorteplaats Heerlen. Je kent hem vast als inwoner van Reuver én als ‘Bekende Limburger’ vanwege zijn werk voor Omroep Limburg, L1 radio en tv, Dagblad De Limburger en TV Limburg.

Tref je De Boekendokter een keer niet aan? Het kan natuurlijk altijd dat hij visite moet rijden naar spoedgevallen. Vraag dan gerust aan de balie naar De Bibliothecarissen (Ellis en Miriam) want in de bieb van Reuver lopen nog meer boekverslaafden rond. Wij zijn blij met elk excuus om even heerlijk over onze passie te kunnen praten.

De Boekendokter laat “Pareltjes” achter op zijn ronde tafel in de bieb. Dit zijn titels die, in zijn ogen, de pareltjes vormen van onze literatuur. Op 1 A4 prijst hij het boek aan en geeft je tips over bewerkingen of unieke details. De “Pareltjes” liggen klaar in een groene klapper als De Boekendokter naar een spoedgeval is.

Je mag ook bellen voor een telefonisch consult of mailen voor een digitaal consult; reuver@debibliotheekmaasenpeel.nl