Duitse leesclub

29 mei 2019, van 10:00 tot 11:15 | Bibliotheek Reuver

Kosten: Leden € 2,- Niet-leden € 6,- per bijeenkomst

"Sehr gemütlich" met "Kaffee" en af en toe ook "Kuchen".

De opzet van deze leesclub wijkt enigszins af van reguliere leesclubs. We gaan niet allemaal hetzelfde boek lezen maar de deelnemers kiezen individueel een boek uit de Duitse collectie van De Bibliotheek Reuver. Na vier weken treffen we elkaar weer in de Bibliotheek en iedere deelnemer vertelt over zijn/haar boek. We wisselen vervolgens onderling van boek (als de andere deelnemers ons nieuwsgierig hebben gemaakt naar een boek) of kiezen weer een ander exemplaar uit de collectie.

De boeken zijn in het duits maar we bespreken de boeken in het nederlands. Het doel is om gezamenlijk te genieten van het lezen en elkaar te attenderen op mooie en/of spannende boeken. Vooral als je niet gewend bent om duits te lezen is het handig om in een groep te starten. Na een paar hoofdstukken is het weer makkelijk om duits te lezen. De leesclub is een walk-in club. Je kunt iedere keer meedoen maar ook eens een bijeenkomst overslaan. De leiding is in handen van mr.drs. Melanie Schwarz-Pansters. De bijeenkomsten duren circa 1 uur.

De Leesclub bijeenkomsten kosten per bijeenkomst €2,- voor leden en €6,- voor niet-leden.

Alle volgende bijeenkomsten zijn steeds op de laatste woensdag van de maand, van 10 tot 11.15 uur.
Uitzonderingen i.v.m. ziekte of vakantie zijn mogelijk.

28 augustus

18 december (in onderling overleg)