Expositie 75 jaar bevrijding

1 november 2018 t/m 31 december 2018 | Bibliotheek Panningen/Huis van de Gemeente

U kunt een heel aantal bijzondere militaire items, gebruiksvoorwerpen en uniformen van onze bevrijders komen bezichtigen in het Huis van de Gemeente te Panningen.

In november 2019 is het 75 jaar geleden dat de regio Noord- en Midden-Limburg bevrijd is. Ter gelegenheid hiervan richt  de  Stichting Bevrijders 1944 volgend jaar een tijdelijk museum in over de bevrijding van deze streek, voornamelijk Peel en Maas en Leudal. Deze expositie vindt volgend jaar in Heythuysen plaats onder de naam "Opa, waat woore det väör men?"

Om nu alvast een indruk te krijgen, kunt u een heel aantal bijzondere militaire items, gebruiksvoorwerpen en uniformen van onze bevrijders komen bezichtigen in het Huis van de Gemeente te Panningen. Uniek in deze expositie is het uniform gedragen door major Peter Taylor welke actief deel heeft uitgemaakt van de
bevrijding van Peel en Maas. Deze expositie vindt plaats vanaf  1 november t/m 31 december 2018. U bent van harte welkom om deze expositie tijdens openingstijden van het Huis van de Gemeente te komen bezoeken.  

Kijk voor meer informatie over de Stichting op www.bevrijders1944.nl