Gedichtenwedstrijd gemeente Beesel

13 juli 2021 t/m 21 augustus 2021

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Tentoonstelling van de gedichten die zijn gemaakt voor de gedichtenwedstrijd die in juni is georganiseerd voor kinderen en jongeren van 10 tot en met 18 jaar

Op initiatief van Lila (13 jaar) is in juni van dit jaar in de gemeente Beesel een gedichtenwedstrijd georganiseerd voor kinderen en jongeren van 10 tot en met 18 jaar. In totaal werden bijna 40 prachtige gedichten ingestuurd rondom de volgende thema's: iemand die je mist, iets waar je dankbaar voor bent, of iemand van wie je houdt. Wauw, wat zijn er veel jonge dichters in onze regio!

Op maandag 12 juli vond de spannende prijsuitreiking plaats waarbij Bas en Kaylin als winnaars werden uitgeroepen. Zij gingen beiden met een mooie prijs naar huis.
Alle ingezonden gedichten zijn op posters afgedrukt en vormen een grote gedichtenmuur in de Passage in Reuver. Er staan geen namen bij zodat de drempel om mee te doen zo laag mogelijk bleef. De gedichten zijn de komende weken door iedereen te bewonderen. Kom lezen en geniet!

Van alle gedichten zijn tevens boekenleggers gemaakt. Deze worden de komende tijd meegegeven bij de uitleen van boeken in de Bibliotheek Reuver.

Lila is bij de organisatie van de gedichtenwedstrijd ondersteund door de Bibliotheek Maas en Peel en door Synthese. Dank aan Nester voor het beschikbaar stellen van de etalageruimte.