Genealogiecafé

19 februari 2018, van 17:30 tot 19:30 | Bibliotheek Panningen

Verken je eigen familiegeschiedenis

Het Genealogiecafé vindt plaats ent op maandag 8 januari 2018  de deuren. Van 18.30 uur -tot 20.30 uur is iedereen welkom in de bibliotheek in het Huis van de Gemeente in Panningeno.

In de databanken van PeelenMaasNet is veel informatie te vinden voor het maken van stambomen. Om mensen te helpen hun eigen familiegeschiedenis te verkennen is het Genealogiecafé de ideale plek. Vrijwilligers van PeelenMaasNet helpen bij het zoeken van gegevens in de bevolkingsregisters en informatie via foto’s en de beschrijvingen daarbij. Maar ook oude documenten en zeker de gedigitaliseerde lokale weekbladen bevatten een schat aan informatie.

PeelenMaasNet is het digitale geheugen van Peel en Maas. Het erfgoednet met historisch materiaal, van de regio Peel en Maas is een initiatief van verschillende verenigingen uit de gemeente. Het is een samenwerkingsverband tussen verschillende archieven, heemkundeverenigingen en culturele organisaties. Op de website zijn historische foto’s, objecten, video’s, documenten, oude weekbladen, bevolkingsregisters te vinden. Er worden ook regelmatig webexposities gepubliceerd.

Het Genealogiecafé vindt plaats op elke 2e maandag van de maand van 17.30 - 19.30 uur.

Iedereen is welkom in het café, zowel ervaren mensen als mensen die aan het begin staan van een stamboomonderzoek en mensen die algemene vragen over PeelenMaasNet hebben.