Genealogiecafé

13 augustus 2018, van 18:30 tot 20:30 | Bibliotheek Panningen

Verken je eigen familiegeschiedenis

In de databanken van PeelenMaasNet is veel informatie te vinden voor het maken van stambomen. Om mensen te helpen hun eigen familiegeschiedenis te verkennen is het Genealogiecafé de ideale plek. Vrijwilligers van PeelenMaasNet helpen bij het zoeken van gegevens in de bevolkingsregisters en informatie via foto’s en de beschrijvingen daarbij. Maar ook oude documenten en zeker de gedigitaliseerde lokale weekbladen bevatten een schat aan informatie.

PeelenMaasNet is het digitale geheugen van Peel en Maas. Het erfgoednet met historisch materiaal, van de regio Peel en Maas is een initiatief van verschillende verenigingen uit de gemeente. Het is een samenwerkingsverband tussen verschillende archieven, heemkundeverenigingen en culturele organisaties. Op de website zijn historische foto’s, objecten, video’s, documenten, oude weekbladen, bevolkingsregisters te vinden. Er worden ook regelmatig webexposities gepubliceerd.

Het Genealogiecafé vindt plaats op elke 2e maandag van de maand van 18.30 - 20.30 uur.
U kunt binnen tot 19.30 uur.
In juli vervalt het genealogie-café vanwege vakanties en de kermis.
Data in 2018:
13 augustus
10 december

Iedereen is welkom in het café, zowel ervaren mensen als mensen die aan het begin staan van een stamboomonderzoek en mensen die algemene vragen over PeelenMaasNet hebben.

Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met Peter Peters 0653111272