Hulp bij online donorregistratie

3 augustus 2020, van 19:30 tot 20:30 | Bibliotheek Reuver

Kosten: Gratis

De Wet Donorregistratie vraagt je online of per post je keuze bekend te maken. Kom je er niet uit? Bij de Bibliotheek Reuver (Taalpunt Beesel) helpen we je graag op weg

Op 1 juli 2020 start het nieuwe Donorregister. Iedereen in Nederland vanaf 18 jaar die ingeschreven staat in een Nederlandse gemeente komt uiteindelijk in het Donorregister. In het Donorregister vul je jouw keuze in over donatie van je organen en weefsels na je overlijden. Het invullen van je keuze kan online of per post. Het is belangrijk dat je kiest. Dan weet je partner of familie of je donor bent of niet.

Wat als je geen keuze maakt?
Op 1 juli wordt de nieuwe Donorwet van kracht. Die regelt dat mensen die niet in het register staan, hierin worden opgenomen met de notitie dat ze geen bezwaar hebben tegen orgaandonatie. Dat zal in de praktijk pas vanaf 1 september gebeuren. Wie dan nog niet in het donorregister staat, wordt eerst tweemaal per brief verzocht om dat alsnog te doen.

Hoe kan de bibliotheek helpen?
In onze bibliotheken vind je folders met alle informatie. Ook kun je er papieren formulieren ophalen, als je liever per post je keuze bekend maakt. In de Bibliotheek Reuver kunnen we helpen bij de online registratie op de hierboven genoemde momenten. We geven geen inhoudelijk advies voor je keuze.

Wanneer?
woensdagmorgen 22 juli, tussen 10.00 en 12.00 uur (TaalcafĂ©)
Zaterdagmorgen 25 juli, tussen 11.00 en 12.30 uur (Taalcafé)
Maandagavond 3 augustus, tussen 19.30 en 20.30 uur (algemeen inloopuur)