Infoloket "Via Via" Maasbree

28 juli 2021, van 14:00 tot 16:00 | Elke week | Bibliotheek Maasbree

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Elke woensdag in de Bibliotheek Maasbree.

Je kent dat wel: je hebt een vraag, een probleem of een klusje en je weet niet wat je ermee moet. Je hebt geen idee waar je ermee heen moet. Of wie jou kan helpen. En je weet: er bestaan instellingen, organisaties, verenigingen en particulieren waar je met je probleem terecht zou kunnen. Maar je ziet door de spreekwoordelijke bomen soms het bos even niet meer. 

Je kent dat wel: je hebt soms wat tijd over en je zou graag mensen, die daar om vragen of even niet meer weten hoe nu verder, een handje willen helpen. Maar je hebt geen idee wie er op jouw hulp zit te wachten. Of waar je je goede wil, kennis, ervaring of deskundigheid met anderen kunt delen. 

Daarom is er een initiatief dat de bewoners van Maasbree antwoord geeft op bovenstaande vragen: Via Via.

Via Via is een “infoloket” dat zichzelf tot doel gesteld heeft om een voorziening te zijn vóór, maar ook dóór, alle inwoners van Maasbree. In een tijd waarin individualisering mensen steeds verder uit elkaar lijkt te drijven en van elkaar doet vervreemden, waarin mensen wegens drukte zichzelf en de ander voorbij hollen, waarin mensen dreigen te vereenzamen wil Via Via mensen gaan verbinden. 

Van 14.00 uur tot 16.00 uur zullen elke woensdag enkele vrijwilligers aanwezig zijn in de Bibliotheek Maasbree om met inwoners van Maasbree in gesprek te gaan.