Inloopspreekuur administratieve ondersteuning

25 november 2020, van 10:00 tot 11:00 | Elke week | Bibliotheek Reuver

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Heeft u moeite met het lezen of invullen van bepaalde brieven of formulieren? Dan kan de vrijwilliger van het inloopspreekuur u misschien helpen.

U kunt bij de bibliotheek Reuver terecht voor het inloopspreekuur administratieve ondersteuning van de gemeente Beesel. U kunt hier terecht met vragen op het gebied van uw administratie. Een deskundige vrijwilliger helpt u met het lezen van ingewikkelde brieven/formulieren van instanties. Zij kan u wellicht ook helpen met het invullen van de formulieren.  

Vaak zijn er nieuwe regels en wijzigingen die per gemeente of organisatie verschillen. Dit kan het moeilijk maken om het overzicht te behouden. Als er dan in uw directe omgeving niemand is die u kan helpen, is het tijd voor een steuntje in de rug. 

Door allerlei oorzaken heeft iemand soms weinig tot geen overzicht over persoonlijke administratie en financiĆ«n. Ook kunnen brieven van diverse instanties lastig zijn om te lezen of te begrijpen. Dat kan bijvoorbeeld komen door ouderdom, het niet goed beheersen van de Nederlandse taal, verlies van werk of het verlies van een naaste. Maar ook door een ziekte of beperking kan het (tijdelijk) moeilijk zijn de administratie op orde te houden. 

De ondersteuning is in eerste instantie eenmalig, maar wanneer er meer vragen en/of  onduidelijkheden zijn dan kunt u gerust terug komen. Samen zal er dan gekeken worden of vrijwillige thuisadministratie een mogelijkheid is om u extra te ondersteunen zodat u uiteindelijk weer zelfstandig uw administratie kunt beheren.

Waar en wanneer
In de Bibliotheek Reuver is elke woensdagochtend tussen 10.00 uur en 12.00 uur iemand aanwezig zijn om u te ondersteunen bij uw post en administratie. Per gesprek is er zonder afspraak maximaal 15 minuten de tijd. Indien noodzakelijk maken we een vervolgafspraak. 
Adres bibliotheek: Pastoor Vranckenlaan 18, 5953 CP Reuver