(online) Inspiratiedag Werkzoekenden Peel en Maas

13 oktober 2021, van 09:45 tot 16:15 | Online via ZOOM

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Zoek je een baan of heb je een baan die niet meer bevalt? En wil je graag op zoek naar ander werk? Weet je niet goed hoe of waar te beginnen? Doe dan mee 13 oktober en meld je aan voor vierde inspiratiedag voor werkzoekenden.

Werkzoekenden van alle leeftijden uit de regio Noord- en Midden Limburg worden van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze interessante dag. Tijdens workshops en netwerkmomenten ga je met elkaar op een inspirerende en creatieve manier aan de slag met je zoektocht naar een baan. Na deze dag heb je gegarandeerd energie en inspiratie om je droombaan te vinden. De inspiratiedag wordt je aangeboden door de bibliotheek Maas en Peel en wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Peel en Maas.

Programma in het kort:

9.45  -10.00 uur  Inloop
10.00-10.20 uur  Welkom en programma
10.20-12.30 uur  Workshop ronde: Keuze uit 1 - Vitale veerkracht 2 - Schrijf je loopbaan
12.30-12.35 uur  einde ochtendprogramma
Pauze
13.30-13.35 uur  start middagprogramma
13.35-15.35 uur  Workshop ronde: Keuze 3 - Wonder me wanderer 4 - Droombaanspel
15.35-15.45 uur  Afsluiting
15.45-16.15 uur  Netwerken

 

Deze inspiratiedag is geheel online, zelfs het netwerken.

Laat je inspireren en train tegelijkertijd je digitale vaardigheden. Je kunt je inschrijven voor een inspirerende webinar over vitale veerkracht in veranderende tijden van de Aanvonk company, een creatieve webinar van Parkoers volgen waarin jij je eigen loopbaan schrijft, het droombaanspel van JobOn spelen, je eigen buitenactiviteit vorm geven of gezellig netwerken in het netwerkcafé. Jij bent aan zet, waar ga jij voor?   


Uitleg workshops:

Hieronder een uitleg van de workshops

Keuzeworkshop 1: Vitale Veerkracht in onzekere tijden. Ontwikkel stress & angst naar persoonlijke kracht!

Stress, angst en emoties ontstaan in je brein. Je brein kun je vergelijken met een spier. Het goede nieuws is dat je je brein dus kunt trainen. Op weg naar meer vitale veerkracht en persoonlijke kracht.

Dit inspiratie webinar biedt kennis, steun, inzicht en praktische handvatten om een aantal brein en mindset processen beter te begrijpen en te kunnen plaatsen om ‘fijner in je vel’ te zitten.

Het webinar zoomt in:

  • Hoe breinkennis inzicht geeft in de werking van je brein m.b.t. angst, stress en onzekerheid.
  • Hoe angst beter hanteerbaar wordt.
  • De rol van emoties en hoe je ermee kunt omgaan.
  • Hoe je in je kracht kunt komen én blijven.
  • Twee mindsets en het switchen.
  • Praktische tools bruikbaar voor iedere dag.

Deze interactieve workshop geeft antwoord en inzichten.

Je leert het gedrag van jezelf en anderen beter te begrijpen. Je krijgt inzicht hoe je met bepaalde situaties beter kunt omgaan en krijgt daarnaast praktische handvatten voor handige communicatie, meer creativiteit en succesvolle interactie. De kennis en tools zijn meteen toe te passen in je zoektocht naar werk en verder in je leven.

Gun jezelf deze sessie omdat je meer invloed hebt dan je beseft.
 


Keuzeworkshop 2: SCHRIJF JE LOOPBAAN ©

Ik daag je uit om, tijdens deze inspiratie dag, kennis te komen maken met schrijven als krachtig creatief instrument. Door middel van laagdrempelige schrijfoefeningen kom je even uit je dagelijkse routine, sta je stil bij het moment en schep je ruimte voor nieuwe ideeën en inzichten.
Wil je iets veranderen? Ga dan schrijven!

Je gaat ervaren wat schrijven kan betekenen voor het ordenen van je gedachten en het krijgen van grip op keuzes en thema’s rondom werk. Je gaat zelf aan de slag met leuke opdrachten en krijgt de kans om elkaar te inspireren.
Het resultaat van deze inspiratieworkshop is;

  • kennismaking met schrijven als inspirerend hulpmiddel
  • bewustwording en inzicht
  • uitwisseling met de andere deelnemers
  • inspiratie voor jouw unieke verhaal in een netwerk- of sollicitatiegesprek.

Kom positieve energie opdoen in deze inspiratieworkshop en schrijf mee!

Belangrijk om te weten is dat ervaring met creatief schrijven voor deze workshop helemaal niet nodig is!
 


Keuzeworkshop 3: Wonder me wanderer

Misschien heb je het al eens gehoord: De natuur heeft een positief effect op jou. Lekker wandelen in de natuur heeft een gunstige invloed op je gezondheid. Wanneer je geniet van de mooie uitzichten ervaar je meer positieve gedachten. De natuur overwinnen geeft je zelfvertrouwen een boost. Bijvoorbeeld een pittige wandeling met flinke hoogteverschillen, een stilte wandeling of wandelen in een nieuwe omgeving dagen je mentaal en fysiek uit en zorgen voor een voldaan en sterk gevoel.

Nederland kent vele mooie plekjes. Vaak zijn ze ook nog eens bij jou in de buurt. Toch kom je er nooit. Hoog tijd om jezelf uit de dagen en op zoek te gaan naar een mooi plekje bij jou in de buurt. Verwonder je en beleef je wandeling nog intensiever door je zintuigen te gebruiken. Zo zie je meer, hoor je meer, ruik je meer en voel je meer.

Laat je inspireren door onze mooie natuur, zeker nu de herfst haar prachtige kleuren laat zien. En zoek zelf een mooie route van ongeveer 1 uur uit, dat is ongeveer 5 km. Je wandelt in je eigen tempo, alleen of neem gezellig iemand mee. Na afloop van de wandeling meld je je weer aan voor het afsluitende gedeelte van de inspiratiedag.

Na aanmelding voor deze workshop ontvang je tips voor mooie routes en informatie om intensiever te genieten van je wandeling.  


Keuzeworkshop 4: De eerste stap naar jouw droombaan..

Weet jij welke baan bij jouw past? Ontdek wat jouw droombaan is en krijg inzicht in waar je blij van wordt. In dit online event ontmoet je andere werkzoekenden uit de regio, waarmee je gelijk kunt netwerken. Met elkaar gaan we aan de slag met interactieve oefeningen om jouw wensen en acties richting jouw nieuwe droombaan te vergroten.

Ga tijdens het droombaanspel samen met ons op zoek naar wat jouw ideale baan is en wat jij zelf kunt doen om je droombaan te vinden. Wat wilde je worden toen je klein was? Hoe ziet je droombaan eruit? Wie zou kunnen helpen om de eerste stap te zetten naar je droombaan? We gebruiken de kennis van de groep en gaan samen op expeditie naar de vragen en antwoorden die jij hebt.

Na de plenaire opening ga je in een groep van 3, 4 of 5 personen het droombaanspel spelen. Het spel bestaat uit 6 stappen waarbij je in gesprek gaat met de andere deelnemers die net als jij in-between-jobs zijn of actief een baan zoeken. Zo help je elkaar verder en vergroot je gelijk je netwerk in de regio. Speel je mee?