LET’S Kring Peel en Maas

20 november 2021, van 10:00 tot 12:00 | Panningen

Inwoners uit de gemeente Peel en Maas e.o. wisselen in een lokaal ruilnetwerk (LET’S kring Peel en Maas) diensten en goederen met elkaar uit, zonder dat daar euro's aan te pas komen. Het ruilsysteem werkt op basis van tijd die de leden aan elkaar besteden.

Tijdens het (K)LET'S café van LET'S kring Peel en Maas willen we elkaar graag beter leren kennen, inspireren, tips delen, vraag en aanbod of de online omgeving bespreken en vooral gezellig samenzijn. Samen praten we over hulp die we kunnen gebruiken, hobby's of andere dingen waar we goed in zijn of dingen we graag voor een ander willen doen.

Stel: Ik bak graag maar mijn kinderen zijn het huis uit, iets bakken en daarna alleen opeten is niet leuk! Als ik voor jullie mag bakken en jij wast voor mij de ramen want daar heb ik een hekel aan of ik kan het niet meer zo goed! Dan zijn we alletwee blij toch? Zo simpel 1 op 1 ruilen kan meestal nog wel.

Nu een iets moeilijkere situatie: Stel ik wil graag een taart bakken en zou daar graag hulp voor terug hebben bij het klussen. Nou weet ik dat Mehmet heel graag klust maar echt geen zoetekauw is, dan komt de kracht van de kring in werking. Ik weet namelijk wel dat Piet eigenlijk een paar broeken heeft liggen die korter gemaakt moeten worden. Ik ben daar niet zo goed in maar mijn buurvrouw weer wel! En laat lieve Linda de buurvrouw nou wel blij zijn met taart!

Binnen LET'S kring ruilen we tegen WaarderingsPunten die vervolgens gebruikt kunnen worden binnen het ruilnetwerk. Het principe is: wat kan ik voor een ander betekenen en hoe kunnen we elkaar helpen zonder gelijk geld te hoeven betalen?

Kom je met ons mee praten, denken en vertellen waar jij wel een bijdrage zou willen leveren? Waar je hulp bij kunt gebruiken? Of gewoon gezellig kletsen? Kom dan naar het (k)LET’S café op elke 3e zaterdag van de maand van 10.00 uur tot 12.00 uur in de Bibliotheek Panningen! LET'S meet!

Wil je meer informatie? Bekijk dan de Facebook-pagina van de LET’S Kring
of neem contact op met de Bibliotheek Panningen via panningen@debibliotheekmaasenpeel.nl
of 077 307 2382

Wil je je gelijk aanmelden als lid van de LET’S Kring? Meld je dan aan via: communities.cyclos.org/LETSkringPeelenMaas