De corona-maatregelen zijn aangescherpt. Gelukkig zijn de Bibliotheken gewoon open volgens de normale openingstijden.
Uiteraard gelden de basisregels: Als je klachten hebt blijf je thuis. Je wast regelmatig je handen en niest/hoest in je elleboog. Je houdt 1,5 meter afstand van anderen. Een mondkapje is verplicht.

Nieuwe activiteit: Cursus ‘Maak kennis met poëzie’ (Afgelast ivm Corona)

6 december 2021, van 18:00 tot 19:30 | Elke 2 weken | Paningen

Vanaf maandag 22 november start een nieuwe activiteit in onze Bibliotheek Panningen: de cursus ‘Maak kennis met poëzie’. Poëzie-promotor en neerlandicus Pierre Wilms verstrekt veel informatie over poëzie, eens in de twee weken, op maandag van 18.00 tot 19.30 uur. De gratis cursus is bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft voor gedichten; ervaring is niet nodig.

Laagdrempelige start

Op de eerste bijeenkomst op 22 november wordt uitleg gegeven over de inhoud van de cursus. Wie opveert bij het woord poëzie, kan dan komen kijken en ervaren of deze cursus iets voor hem of haar is. Aanmelden kan via panningen@debibliotheekmaasenpeel.nl.

Inhoud van de cursus

Tijdens de cursus ‘Maak kennis met poëzie’ groeit je kennis, inzicht en gevoel voor goede poëzie. Een gedicht kan je raken, shockeren, boeien, tot nadenken stemmen. Maar hoe gebeurt dat? Zonder sentimentaliteit, maar wel met gevoel voor echtheid en identificatie. Met herkenbare thema’s. De ene keer ernstig, dan weer met humor. Samen gaan we gedichten beoordelen op de vorm (technische eigenschappen als beeldspraak, stijlfiguren, compositie en ritme) en inhoud.

Volop tips

Natuurlijk krijgen de cursisten ook volop tips van docent Pierre Wilms. Vaak wordt verwezen naar info die je kan lezen? Waar vind je op internet meer informatie over de besproken gedichten en/of onderwerpen?

Over Pierre Wilms

Neerlandicus en poëzie-promotor Pierre Wilms was initiatiefnemer en medeoprichter van het bekende Literair Café Helden. Hij was ruim elf jaar poëziedocent aan de Volksuniversiteit Venlo. Ook verzorgde hij in de series ‘Spiegh’lingh ende Vermaeck’ en ‘Theater Thuis’ tal van optredens bij culturele manifestaties. In 1994 ontving Wilms de Cultuurprijs Gemeente Helden. Zelf schreef hij de dichtbundel ‘Vulcano Ratio’.

Aanmelden

Aanmelden voor ‘Maak kennis met poëzie’: stuur een mail met je gegevens aan panningen@debibliotheekmaasenpeel.nl onder vermelding van Poëzie.