Informatiepunt voor arbeidsmigranten

2 oktober 2021, van 11:00 tot 13:00 | Elke week | Bibliotheek Maasbree

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Informatiepunt voor arbeidsmigranten in de Bibliotheek Maasbree

In Limburg zijn vele arbeiders uit Midden- en Oost-Europa actief. Ook in de gemeente Peel  en Maas werken velen van deze zogenoemde arbeidsmigranten. Andere gewoonten en culturen, samen met een taalbarrière maken dat deze arbeidsmigranten vaak niet op de hoogte zijn van hun rechten en plichten. 

Om deze groep inwoners behulpzaam te zijn beschikt de Bibliotheek Maasbree over het Informatiepunt voor arbeidsmigranten. Het informatiepunt heeft tot doel om arbeidsmigranten te informeren over zaken als huisvesting, inburgering en inschrijving in de gemeente. Daarnaast heeft het informatiepunt een verwijs- en adviesfunctie. Het informatiepunt wordt bemenst door mevrouw Marika van den Nieuwenhof. 

Het informatiepunt is wekelijks geopend op maandag van 17.00 – 19.30 uur en zaterdag van 11.00 tot 13.00. Een afspraak maken is niet nodig. U kunt vrij binnenlopen. 

Od grudnia 2011 roku w bibliotece Maasbree funkcjonuje Polski Punkt Informacyjny (Pools Informatie Punt, PIP). W jego skład wchodzi zróżnicowana kolekcja polskich książek dla doroslych i dzieci. W kazdy poniedziałek w godzinach  17.00 – 19.30 i w kazda sobote od 11.00 do 13.00 dostępni są polscy tłumacze i specjaliści różnych dziedzin, gotowi do pomocy np. przy wypełnianiu formularzy itd.