Repair-café Baarlo

22 januari 2022, van 10:00 tot 12:00 | MFC de Engelbewaarder

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Elke vierde zaterdag van de maand staan diverse vrijwillige reparateurs klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties.

Tussen 10:00 en 12:00 uur staan diverse vrijwillige reparateurs klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed, servies... alles wat het niet meer doet / kapot is, is welkom. De reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad.

Door repareren te promoten, wil De Bibliotheek Maas en Peel bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café willen we daar verandering in brengen.

Het Repair Café is bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen en daardoor de sociale cohesie te bevorderen. Ook om te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn. Samen repareren kan leiden tot heel leuke contacten in de buurt. Met repareren bespaar je ook geld en kostbare grondstoffen en het draagt bij aan de beperking van de CO2-uitstoot. De Bibliotheek Maas en Peel houdt elke 4de zaterdag van de maand een Repair Café in MFC de Engelbewaarder van 10.00-12.00 uur. Kijk ook op www.repaircafe.nl.