Repair café Maasbree (20-11 afgelast)

18 december 2021, van 10:00 tot 12:30 | Maasbree

Bij het Repair café staan diverse reparateurs klaar om te helpen bij alle mogelijke reparaties.

De Bibliotheek Maas en Peel houdt elke 3de zaterdag van de maand een Repair Café.

Vanaf zaterdag 16 oktober 2021 staan tussen 10.00 en 12.30 uur diverse vrijwillige reparateurs klaar om te helpen bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed, servies... alles wat het niet meer doet / kapot is, is welkom. De reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad.

Verkleinen van de afvalberg

Door repareren te promoten, wil De Bibliotheek Maas en Peel bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café willen we daar verandering in brengen.

contact

Het Repair Café is bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen en daardoor de sociale cohesie te bevorderen. Ook om te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn. Initiatiefnemer Wiel Weijers: "Als je samen met een onbekende buurtgenoot bijvoorbeeld een fiets, een cd-speler of koffiezetapparaat hebt gerepareerd, bekijk je die persoon toch anders als je hem of haar de volgende keer op straat weer tegenkomt. Samen repareren kan leiden tot heel leuke contacten in de buurt.

besparen

Repareren bespaart ook geld en kostbare grondstoffen en draagt bij aan de beperking van de CO2-uitstoot. Maar bovenal willen we met het Repair Café laten zien dat repareren leuk is en vaak heel makkelijk.