Taxateur Arie Molendijk komt naar Reuver

23 december 2017, van 10:00 tot 13:00 | Bibliotheek Reuver

De bekende Nederlandse taxateur en veilinghouder Arie Molendijk uit Rotterdam komt naar de Bibliotheek Reuver om oude en zeldzame boeken, handschriften en oude bijbels voor het publiek op hun waarde schatten.

Molendijk is vooral gespecialiseerd in oude geschiedenis, topografie, (staten)bijbels en theologie. Ook oude foto’s, ansichtkaarten en albums zijn welkom.

Taxatie gebeurt zo mogelijk aan de hand van bewijsmateriaal uit recent verschenen veilingcatalogi. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde van boeken is afhankelijk van de druk en van de staat waarin het boek verkeert. Met enige regelmaat komen er op dit soort taxatiedagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms duiken zelfs geheel onbekende boeken op.

Arie Molendijk geeft graag een deskundig advies m.b.t. restauratie van kostbare boeken, bijbels of boeken met een emotionele waarde. Het maken van een taxatierapport voor de verzekering is mogelijk voor zeldzame boeken en bijbels en advies voor verkoop en inbreng voor een veiling.

Locatie: Bibliotheek Reuver, Pastoor Vranckenlaan 18, 5953CP Reuver.

Taxatie kost vijf euro, ongeacht het aantal te beoordelen boeken.  Zie ook de nieuwe website www.molendijkboeken.nl

Pastoor Vranckenlaan 18 
5953CP REUVER
Pastoor Vranckenlaan 18 
5953CP REUVER