Taxateur Arie Molendijk komt naar Reuver

11 mei 2019, van 10:30 tot 13:00 | Bibliotheek Reuver

De bekende Nederlandse taxateur en veilinghouder Arie Molendijk uit Rotterdam komt naar de Bibliotheek Reuver om boeken, bijbels en kaarten enz. op hun waarde te schatten. De heer Molendijk organiseert veilingen en boekenmarkten. Hij is vooral gespecialiseerd in oude geschiedenis, topografie, bijbels en theologie. Ook oude foto’s, ansichtkaarten en albums zijn welkom.

Molendijk is vooral gespecialiseerd in oude geschiedenis, topografie, (staten)bijbels en theologie. Ook oude foto’s, ansichtkaarten en albums zijn welkom.

Taxatie gebeurt zo mogelijk aan de hand van bewijsmateriaal uit recent verschenen veilingcatalogi. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde van boeken is afhankelijk van de druk en van de staat waarin het boek verkeert. Met enige regelmaat komen er op dit soort taxatiedagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms duiken zelfs geheel onbekende boeken op.

Arie Molendijk geeft graag een deskundig advies m.b.t. restauratie van kostbare boeken, bijbels of boeken met een emotionele waarde. Het maken van een taxatierapport voor de verzekering is mogelijk voor zeldzame boeken en bijbels en advies voor verkoop en inbreng voor een veiling.

Iedereen is welkom om zijn/haar oude boeken en kaarten te laten taxeren!

Taxatie kost vijf euro, ongeacht het aantal te beoordelen boeken.  
Zie ook de website www.molendijkboeken.nl