Thema-avond Robotica

20 november 2017, van 19:30 tot 21:00 | Bibliotheek Panningen

Kosten: Leden € 3,- Niet-leden € 4,-

Presentatie door Lotte de Koning

In het kader van Nederland Leest “Ik, robot”, de klassieker van Isaac Asimov, organiseert de Bibliotheek Maas en Peel twee thema avonden rond het thema robots en robotica.

Robotica is een thema dat overal in de maatschappij speelt. Niet alleen technische bedrijven, maar ook zorginstellingen, onderwijs instellingen, landbouw, culturele instellingen en zelfs de lokale middenstand hebben er mee te maken.
De robots waren al een eeuw geleden voorspeld, maar ze komen er nu echt in grote getale. Binnen een paar jaar zijn zelfrijdende auto’s, bezorgdrones en machines met kunstmatige intelligentie de normaalste zaak van de wereld. Wat staat ons de komende jaren te wachten?

Lotte de Koning (Technische Universiteit Eindhoven) geeft tijdens deze avonden een presentatie over voetbal- en zorgrobots.
Er zal ook een robot demonstratie plaats vinden!

Zij maakt deel uit van Tech United, een multidisciplinair team van (oud) studenten, PhD’S en medewerkers van de Technische Universiteit Eindhoven die zich bezig houden met de ontwikkeling van Robotica.

De voetbal- en zorgrobots maken deel uit van RoboCup, een internationaal platform met als doel de autonome robotica een boost te geven. RoboCup organiseert jaarlijks een groot toernooi waar teams van over de hele wereld het tegen elkaar opnemen in autonome robot competities. De Technische Universiteit Eindhoven doet mee in een robot voetbal competitie en de zorgcompetitie. In 2017 was het wereldkampioenschap RoboCup in Nagoya (Japan), daar behaalden zowel de voetbalrobots als de zorgrobot de tweede plaats!