Thuisland (film)

14 februari 2019, van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Kessel

Kosten: Gratis

Hoe vergaat het Syrische vluchtelingen in de eerste maanden van hun nieuwe leven in Peel en Maas?

Hoe vergaat het Syrische vluchtelingen in de eerste maanden van hun nieuwe leven in Peel en Maas? En hoe kijken wij tegen hen aan en wat doen we om hen op weg te helpen? Daarover gaat “Thuisland”, het film- en fotoproject dat afgelopen december bij de première in Dok 6 te Panningen tweemaal is uitverkocht. Inwoners van Kessel die het nog niet hebben gezien krijgen nu een tweede kans.

“Thuisland” is een bijzondere en intieme film (45 min.) over de Syrische vluchtelingenfamilie Ishheibar. Vader, moeder en hun zes kinderen begonnen in november 2017 een nieuw leven in Panningen. Zij verbleven daarvoor vier jaar in een tentenkamp in Turkije. De camera volgt van dichtbij hoe de familie voorzichtig probeert zich hier aan te passen, met moeilijke én mooie momenten.
Kom kijken naar deze prachtige film die, in de woorden van burgemeester Wilma Delissen, “een film die niemand onberoerd laat”.

Na de film is er gelegenheid om in een ongedwongen sfeer na te praten met enkele betrokkenen. Behalve filmmaker Ruud Lenssen zullen ook andere gasten daarbij aanwezig zijn, zoals een gezinscoach die pas aangekomen vluchtelingen begeleidt.

Werkgroep Nieuwkomers

(Dorpsoverleg, Kernteam Wonen Welzijn Zorg en Dorpsinformatiepunt)