Bijzonder jubileum

Gepubliceerd op: 17 januari 2018 11:44

Op 14 november a.s. gaan we vieren dat de bibliotheek in de gemeente Peel en Maas honderdvijftig jaar bestaat.

Op 14 november 1868 benoemde het College van Burgemeester en Wethouders van de toenmalige gemeente Maasbree de heer Jan Joseph Snijders tot beheerder van de gemeentelijke leesbibliotheek in Baarlo. Wellicht dat de bibliotheek toen al bestond, maar dat is niet zeker. Wel is duidelijk dat de bibliotheek in Baarlo, na die van Maastricht, de oudste openbare bibliotheek van Limburg is. Ook is het heel bijzonder dat de bibliotheek een gemeentelijke dienst was en niet, zoals de latere bibliotheken, een zaak van de parochies was.

Op 14 november a.s. zal een jubileumbijeenkomst worden gehouden in het Huis van de Gemeente in Panningen. Daarnaast zullen er ook in De Engelbewaarder in Baarlo diverse activiteiten in het kader van dit jubileum worden georganiseerd.

Via de Nieuwsbrief en website houden wij U op de hoogte van de verschillende activiteiten.