Gezocht: vrijwilligers voor de schoolbibliotheken in Reuver

Gepubliceerd op: 16 december 2015 14:06

Basisscholen ’t Spick, Triolier, Bösdael en Meander

Wat houdt een schoolbibliotheek in
Zoals de naam al zegt is de schoolBIEB een bibliotheekvestiging IN de basisschool. De collectie bestaat uit leesboeken en informatieve boeken speciaal voor kinderen tot 13 jaar. Kinderen hebben via de catalogus toegang tot de hele collectie van de schoolBIEB. De schoolBIEB wordt beheerd door een leesconsulent, Miriam Ambaum van de Bibliotheek Reuver en bemand door vrijwilligers.

Eigen BIEBpas
Alle kinderen krijgen een biebpas en worden automatisch gratis lid van de Bibliotheek Reuver. Met een speciale pas kunnen ze bij de schoolBIEB boeken lenen. Dat pasje wordt op school bewaard, zodat ze altijd boeken kunnen lenen.

Vrijwilligers
Natuurlijk hebben we daar mensen, vrijwilligers, voor nodig die het mogelijk maken om de bibliotheek tijdens de schooltijden te beheren.
De vrijwilligers hebben een belangrijke rol bij het beheer van de schoolbibliotheek, bijvoorbeeld bij uitleen aan kinderen die nog geen gebruik kunnen maken van de zelfbediening. De vrijwilligers worden ingewerkt en aangestuurd door de leesconsulent van de Bibliotheek Reuver.

Vrijwilliger bij de schoolbibliotheek betekent
Kinderen helpen bij de uitleen en inname van boeken
Kinderen helpen met het zoeken van boeken in de catalogus
Kinderen helpen met het zoeken op internet
Opruimen van boeken en zorgen dat de schoolBIEB netjes blijft.

Draagt u de bibliotheek een warm hart toe en lijkt het u fijn om samen met de kinderen en de leerkrachten ervoor te zorgen dat de schoolBIEB een succes wordt geef u dan op als vrijwilliger bij de schoolBIEB. U kunt zelf aangeven welke dagdelen of welke tijden u kunt helpen met de schoolBIEB.

We laten ons verrassen door uw aanmeldingen.

Miriam Ambaum (m.ambaum@debibliotheekmaasenpeel.nl)