Nationale voorleeswedstrijd

Gepubliceerd op: 25 januari 2018 17:31

Jopie Engels, Fenna Geraedts, Marijn Hermans en Lydia Diepenhorst winnen lokale ronde van de Nationale voorleeswedstrijd!

Jopie Engels van basisschool de Groenling uit Panningen, Fenna Geraedts van basisschool Dr. Poels uit Kessel-Eik, Marijn Hermans van basisschool de Meander uit Reuver en Lydia Diepenhorst van basisschool Nieuweschool uit Panningen hebben de lokale ronde van de Nationale voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in Reuver. De winnaar zal binnenkort Peel en Maas en Beesel/Reuver vertegenwoordigen in de halve finale. En wellicht wordt een van de vier wel De Nationale Voorleeskampioen 2018!

De 14 kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentator Deveny naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelf gekozen boek. Terwijl het publiek een drankje kon drinken, trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje, werd het verlossende woord door juryvoorzitter Gerard Sonnemans gesproken.

De halve finale vindt plaats op 3 maart in het Huis van de Gemeente. De bibliotheek Maas en Peel en stichting Cultuurpad wensen de winnaars heel erg veel succes en heel veel voorleesplezier!