Scoor een boek

Gepubliceerd op: 12 maart 2020 09:32

Wij doen mee met Scoor een boek!

Maandag 2 maart zijn 2.500 Limburgse basisschoolkinderen gestart met het scoren (lezen) van zoveel mogelijk boeken. De kinderen uit groep 5 en 6 gaan zowel op school als thuis tien weken lang boeken lezen. Ze worden hierbij aangemoedigd door profvoetballer Simon Janssen van VVV-Venlo.In het leesproject 'Scoor een Boek! werken Bibliotheken in heel Nederland al een paar jaar samen met voetbalclubs in de Eredivisie en de Eerste Divisie. Voor het eerst doen nu ook Bibliotheken in Limburg mee en is natuurlijk profclub VVV-Venlo onze partner. Scoor een Boek! verbindt lezen en sport aan elkaar en laat kinderen en hun ouders ervaren hoe leuk lezen is. In totaal gaan dit jaar 15.000 kinderen in heel Nederland zoveel mogelijk boeken scoren.Scoor een Boek! wordt gesubsidieerd door de Provincie Limburg en begeleid door Cubiss.