Statushouders van Taalcafé Kessel naar Zoo park Overloon

Gepubliceerd op: 25 juni 2019 11:19

Verslag van een dagje dierentuin

Zondag 16 juni vertrokken we met 4 auto’s en 20 mensen naar Zoo Park Overloon. Bij aankomst kregen we koffie, ranja en appeltaart. Voor enkele kinderen uit de groep van statushouders was dit een unieke gebeurtenis. Het leek erop dat ze nog nooit eerder in een dierentuin waren geweest. De blije gezichtjes spraken boekdelen. De kinderen waren erg geïnteresseerd in de dieren en waar die oorspronkelijk vandaan kwamen.  Ze leerden veel over dieren deze dag. Wat zijn bijvoorbeeld de verschillen tussen een tijger en een jaguar. Wie is de koning van de dieren. En heeft een kameel één of toch twee1 bulten. Ook de volwassen bezoekers van het taalcafé Kessel waren erg enthousiast over deze mooie dierentuin en hebben zich goed vermaakt. Als klap op de vuurpijl werden de kinderen aan het einde van de route verrast doordat er ook een speeltuin met groot springkussen aanwezig was. De verhitte gezichtjes verraadden het plezier dat ze samen beleefden. Moe maar voldaan keerden we halverwege de middag weer terug naar Kessel.