Taalcafé Kessel

Gepubliceerd op: 18 februari 2019 14:31

Taalcafé Kessel aan een gemengde tafel

Donderdag 7 februari werd voor het taalcafé van de bibliotheek in Kessel de tafel gedekt in de Dorpsontmoeting Os Thoes.
Er was voor gekozen om gezamenlijk een gemengde maaltijd te bereiden zodat we elkaars cultuur beter leren kennen in een informele setting. We begonnen met een Nederlandse groentesoep waarna Syrische lekkernijen in druivenbladeren volgden.

Daarnaast Halal kip met een rijstgerecht met saffraan en andere oosterse kruiden en een Nederlandse salade. Het toetje was universeel, namelijk ijs, omdat het in de meeste landen bekend is en gewaardeerd wordt.

Aan tafel zaten 7 mensen van Syrische afkomst, 4 mensen van Irakese afkomst en 4 Nederlanders.

Daarna kwamen er nog een paar Kesselse mensen kaarten bij de Dorpsontmoeting en ook zij hebben de Syrische gerechten nog geproefd.

Deze waardevolle gebeurtenis waarbij we weer meer van elkaars culturen hebben geleerd, werd mede mogelijk gemaakt door Mondiaal Peel en Maas.