Catalogus

De catalogus is veranderd. De catalogus en Mijn menu zien er anders uit dan voorheen. Uiteraard kunt u wel blijven zoeken in de collectie van de Bibliotheek Maas en Peel, de provincie Limburg en de openbare Bibliotheken in het land.

Wat zijn de belangrijkste veranderingen?
Als u iets opzoekt, krijgt u eerst de resultaten van de Bibliotheek Maas en Peel te zien. Daarna kunt u de resultaten verbreden naar de provincie Limburg en nog verder naar de openbare Bibliotheken in het hele land.
U kunt nu ook gericht zoeken op auteur, titel of onderwerp en ziet direct of er één of meer exemplaren aanwezig zijn.
U ziet ook meteen welk materiaalsoort het is. In de resultatenlijst staan ook de e-books van de landelijke Bibliotheek.

Hoe zoekt u in de catalogus?
U zoekt op auteur (ook voor componist, redacteur, medewerker, e.d.), titel of onderwerp en krijgt de resultatenlijst van uw zoekopdracht.
Eerst ziet u de resultaten in de Bibliotheek Maas en Peel. Daarna kunt u kiezen voor resultaten in de provincie en vervolgens voor resultaten ‘In heel Nederland’
In de resultatenlijst vindt u ook de landelijke e-books, materialen in Muziekweb en Historische kranten en tijdschriften.

Materiaalsoorten
Bij elk plaatje ziet u een icoontje. Door met uw muis erop te gaan staan verschijnt de materiaalsoort, bijvoorbeeld boek, luister-cd of dvd. 

Zoekresultaten verfijnen
Aan de linkerkant vindt u verfijnmogelijkheden. Zo kunt u de keuze maken om binnen uw zoekopdracht bijvoorbeeld alleen informatieve materialen te zien, of dvd’s. U kunt ook kiezen voor alleen verhalende of alleen informatieve materialen. Ook kunt u kiezen voor één genre, bijvoorbeeld thriller. Het is ook mogelijk om verschillende verfijnmogelijkheden met elkaar combineren. 

Beschikbaarheid
U ziet in de resultatenlijst direct of iets aanwezig is in één van de vestigingen van de Bibliotheek Maas en Peel. U klikt hierop om te bekijken in welke vestiging het exemplaar staat en ziet in de resultatenlijst ook of alle exemplaren uitgeleend zijn. U klikt hierop om de inleverdata te zien.
U kunt direct reserveren in Mijn Menu of u plaatst direct vanuit de catalogus titels op uw verlanglijstje.

Wat is Mijn Menu?
Iedereen die lid is van de Bibliotheek, heeft automatisch een account bij Mijn Menu. Binnen Mijn Menu kunt u uw gegevens inzien en beheren, uw adres wijzigen, titels reserveren. Ook kunt u direct vanuit de catalogus titels op uw Verlanglijst te zetten. 

Werken in Mijn Menu
Nadat u bent ingelogd in Mijn Menu, kunt u bovenin het scherm de opties binnen Mijn Menu bekijken. U krijgt dan een groot aantal mogelijkheden te zien

Nieuw: cWise
U kunt ervoor kiezen om ook een landelijk profiel voor cWise aan te maken. Dit is niet verplicht. Binnen cWise kunt u tags toevoegen aan titels, recensies schrijven, waardering aan titels toekennen en lijsten maken. U maakt hiervoor een ‘nickname’ (bijnaam) aan.U kunt ervoor kiezen om deze gegevens ook met anderen te delen, zij zien dan alleen uw nickname en niet uw andere gegevens.

Nog vragen? Onze medewerkers helpen u graag verder.