De corona-maatregelen zijn aangescherpt. Gelukkig zijn de Bibliotheken gewoon open volgens de normale openingstijden.
Uiteraard gelden de basisregels: Als je klachten hebt blijf je thuis. Je wast regelmatig je handen en niest/hoest in je elleboog. Je houdt 1,5 meter afstand van anderen. Een mondkapje is verplicht.

De Bibliotheek Maas en Peel vol van GELUK

Een nieuw jaar, een nieuw begin. De Bibliotheek Maas en Peel begint 2022 optimistisch. Hoe dan? Door te kiezen voor een positief jaarthema: Geluk..! Veel activiteiten van de bieb in het nieuwe jaar staan in het teken van geluk. De bibliotheek nodigt iedereen die hierbij wil aansluiten van harte uit.

Positief nieuw jaarthema voor de bieb

Ben jij een ondernemer, organisator of inwoner uit de gemeenten Beesel of Peel en Maas die ‘heel gelukkig’ wordt van dit thema? En wil je samen een activiteit rond geluk bedenken en uitvoeren? Of zie je in de Bibliotheek de perfecte locatie voor jouw geluksmoment? Stuur een mailtje naar Linde Bijlmakers, projectleider geluk van de bieb: l.bijlmakers@debibliotheekmaasenpeel.nl.

Waarom geluk?


Na twee jaar met corona in ons leven kunnen we wel een beetje geluk gebruiken, zo vindt de Bibliotheek. Linde legt uit: “Op de eerste plaats willen we als bibliotheek graag bijdragen aan het geluk van de inwoners in Beesel en Peel en Maas. Dat doen we door samen een leven lang te leren. Wie zich blijft ontwikkelen, houdt perspectief en dat maakt gelukkig. Zo organiseren en faciliteren we activiteiten voor jong en oud. Bieden naast veel leesplezier ook een luisterend oor, en staan open voor ontmoeting. Tevens helpt de bieb bij vragen op het gebied van (digi)taal of bijvoorbeeld bij de zoektocht naar werk.”

Volgens de projectleider wil de bibliotheek daarbij op zoek naar het antwoord op de vraag: wat is geluk eigenlijk? “Gelukkig zijn lijkt een belangrijk streven in onze huidige maatschappij. Je dient gelukkig te zijn, en als je niet elke dag gelukkig bent, lijk je iets niet goed te doen. Maar is geluk wel voor iedereen hetzelfde? En is het realistisch om te verwachten dat je altijd gelukkig moet zijn? Met ons jaarthema willen we stilstaan bij het brede spectrum van geluk.”

Samen met partners


De Bibliotheek Maas en Peel wil daarbij ook aandacht geven aan de gedachte dat het oké is om je soms niet oké te voelen. Je hoeft je niet altijd gelukkig te voelen. “Samen willen we in 2022 uitzoeken wat geluk kan betekenen. Hoe is geluk voor verschillende generaties, verschillende bevolkingsgroepen, verschillende geloofsovertuigingen, verschillende culturen? En welke rol speelt geluk in de (positieve) gezondheid die iemand ervaart?”

“Dit jaar gaan we, naast onze reguliere activiteiten, sprekers uitnodigen en kleine en grote evenementen organiseren om dat samen te ontdekken. Het zou heel mooi zijn als inwoners dat samen met ons willen doen.” Linde wijst erop dat bedrijven, instanties en verenigingen met een goed idee zich vooral ook moeten melden. Lachend: “Van veel samenwerken en kennis delen worden we bij de bieb héél gelukkig!”

Een idee rond het thema ‘geluk’? Mail Linde: l.bijlmakers@debibliotheekmaasenpeel.nl