2022: een jaar vol van geluk

Dit jaar staat bij de Bibliotheek Maas en Peel in het teken van ‘geluk’. Samen staan we stil bij het brede spectrum van geluk en manieren waarop je er naar kunt kijken. We dragen graag bij aan ieders geluk in Beesel en Peel en Maas.

Geluk is… luisteren, helpen, ontmoeten én samen wijzer worden

We gunnen iedereen ‘een leven lang leren’. En daar helpen we bij. Want door jezelf te blijven ontwikkelen houd je perspectief. En dat zorgt vaak voor een ‘beter gevoel’. Zo organiseren én faciliteren we dit jaar tal van activiteiten voor jong en oud. Daarnaast bieden we ook een luisterend oor, een helpende hand én zijn we open voor ontmoeting. Samen worden we wijzer! Geluk hoeft niet altijd groots te zijn. Je vind het ook in de kleine dingen. En daarbij… geluk is natuurlijk voor iedereen anders! Je hoeft niet altijd te streven naar geluk. Het is helemaal niet realistisch om je altijd gelukkig te voelen. Soms kun je al geluk ervaren met de dingen die er al zijn, of die je al hebt in je leven…

Bijzondere geluksmomentjes creëren

Geluk zit soms in kleine dingen, soms in grote wensen. En zoals al eerder genoemd, geluk is voor iedereen anders. We hebben in alle vestigingen van de Bibliotheek Maas en Peel een geluksboom geplaatst. In deze boom hangen kaartjes, waarop je kunt schrijven wat geluk voor jou betekent. Of een gelukswens voor jezelf of iemand anders! We delen we geluksklavertjes uit, om op deze manier bezoekers 'een beetje geluk' mee te geven. Een compliment en bedankje is op z'n plaats voor de Dorpsontmoetingen in Panningen, Helden, Kessel en Beringe en ZijActief Panningen. Zij hebben namelijk al deze klavertjes gehaakt! Kom je ook een geluksmomentje halen? Loop gerust eens binnen!

Met deze geluksbomen en klavertjes hopen we mensen iets meer bewust maken van 'gelukkig zijn' en zélfs ietsje gelukkiger maken door erover in gesprek te gaan en met een klein gebaar.

Geluksactiviteiten

Dit jaar organiseren we, naast onze reguliere activiteiten, verschillende evenementen in het kader van geluk. Dat doen we niet alleen, maar juist samen met inwoners en andere partijen, zoals verenigingen, instellingen, organisaties en initiatieven. Samen bereik je tenslotte meer dan alleen. Alle activiteiten zijn zorgvuldig gekozen om er uiteindelijk samen ietsje wijzer én gelukkiger van te worden. Van grote events tot kleinere bijeenkomsten, voor zowel de oudere als de jongere geïnteresseerden in Beesel en Peel en Maas.

Alle geluksactiviteiten voor de komende tijd vind je hier

Geluksklavertjes bij Omroep P&M

Kijk jij regelmatig naar de Tv-uitzendingen van Omroep P&M? Let dan extra goed op in de maanden maart, april en mei! In verschillende programma’s en op willekeurige tijden is een klavertje 4 te zien. Maak er, zodra je dit klavertje ziet, meteen een foto van, deel deze op je socials en tag De Bibliotheek Maas en Peel en Omroep P&M in dit bericht. Wie weet ben jij de geluksvogel en win je een geweldige prijs…

Heb jij een idee rond het thema ‘geluk’? Mail dan naar communicatie@debibliotheekmaasenpeel.nl.