Geluksjaar: de Grande Finale

2022 stond bij de Bibliotheek Maas en Peel in het teken van ‘geluk’. Samen stonden we stil bij het brede spectrum van geluk en manieren waarop je er naar kunt kijken. We dragen graag bij aan ieders geluk in Beesel en Peel en Maas. Maar ons Geluksjaar is nu bijna ten einde... Tijd voor een prachtige afsluiter!

Het hele jaar door organiseerden we activiteiten rondom dit thema, waarbij we zorgden voor ontmoeting, samen wijzer worden, mensen helpen en een luisterend oor. Dat deden we niet alleen, maar juist samen met inwoners en andere partijen. We sluiten ons Geluksjaar graag op een bijzondere manier af. En daarbij hebben we een mooie samenwerking gevonden met onze partner Omroep P&M. 

Wat een geluk! Maak ’t Waor komt er weer aan!

De jaarlijkse wensenactie ‘Maak ’t Waor’ van Omroep P&M hebben we verbonden met het jaarthema van de Bibliotheek: Geluk! Tijdens de actieweek van donderdag 15 t/m 21 december gaan er vele mooie wensen in vervulling (geluksmomenten!) voor inwoners in Peel en Maas en Beesel, waarbij de zes vestigingen van de Bibliotheek Maas en Peel een belangrijke rol krijgen. Omroep P&M brengt iedere dag, van 's morgens tot 's avonds verslag uit van de wensenactie: wie worden er blij gemaakt met een wens die in vervulling gaat, bijzondere gasten in de studio, verzoekplaatjes, en live verslag bij de vestigingen van de Bibliotheek.

Gelukshaltes bij de bieb

Tijdens de actieweek van 15 t/m 21 december is er iedere dag bij één van onze vestigingen (de Gelukshaltes) een mooi programma te beleven:

  • mooie wensen gaan in vervulling
  • een bekende mede-inwoner vertelt over zijn of haar geluk
  • er is live muziek door lokale bands of artiesten (i.s.m. Popplaza)
  • samenwerkingspartners (organisaties en/of verenigingen zijn aanwezig met een bijzondere activiteit
  • Omroep P&M komt met de Geluks-bus om live verslag doen

Weten op welke dag de Gelukshalte bij de bieb in jouw dorp staat? En wat daar allemaal te beleven is? Klik dan snel op onderstaande knop!

Naar de Gelukshaltes

Grande finale: het Geluksgala!

Op woensdag 21 december vindt de grande finale plaats: het Geluksgala. Samen met Omroep P&M sluiten we het jaar op een bijzondere manier af in Kasteel De Keverberg in Kessel. Een gala met bijzonder mooie gasten, terugblikken, wensen die in vervulling gaan en verrassende muzikale optredens. Dit alles in een sfeervolle ambiance met een mooie dosis geluk.

Dat wil je toch niet missen? Het gala wordt live uitgezonden op Omroep P&M TV, dus kijk mee op 21 december van 19.30 uur tot 21.00 uur!

Meer over het Geluksgala