Wat wij willen en doen

De missie van de Bibliotheek Maas en Peel laat zich samenvatten in drie kernwoorden:
Kennis, ontwikkeling en verbeelding voor individu en samenleving.

Kennis omvat een laagdrempelige toegang tot bronnen van informatie en de mogelijkheden om zich te bekwamen in het omzetten van informatie naar kennis.

Ontwikkeling stimuleert groei van het individu en samenleving. Voor een goede participatie in onze huidige kennismaatschappij is het nodig dat burgers continu doorleren en zichzelf en hun eigen omgeving proberen te verbeteren.

Verbeelding omvat de toegang tot een rijk scala aan bronnen op het gebied van kunst, cultuur en ontspanning. Verbeelding omvat ook inspiratie en het scheppen van nieuwe vormen van cultuur. 'De bibliotheek als de stationshal van de verbeelding'.