Angelien Stolk

Lees- en mediaconsulent

Je komt mij tegen: bij team Educatie. Ik werk samen met scholen en kinderopvang. Daarnaast zie je mij ook weleens in de bibliotheek van Maasbree en Panningen.

De Bibliotheek Maas en Peel is de allerleukste werkplek, omdat…
Er altijd iets te beleven valt en geen dag hetzelfde is. Ik vind het erg leuk als een (werk)dag verrassingen biedt. Als lees- en mediaconsulent hou ik me bezig met leesbevordering in de breedste zin van het woord. Daarnaast werk ik graag samen met kinderen, ouderen en professionals aan digitale vaardigheden.
Ik vind het leuk om te vertellen over de bieb. Of dit nu op scholen, bij de kinderopvang is of tijdens een verjaardag of kappersbezoek. Het blijft me verbazen hoe onbekend mensen zijn met alle mogelijkheden van onze bibliotheek.

De bieb is voor mij…
De bieb is er voor iedereen en heel erg divers. Boeken blijven voor mij belangrijk, maar ik vind het mooi dat het bieden van informatie en hulp een belangrijke taak van de bieb is en blijft. Het maakt voor mij niet zoveel uit of dit nu in de vorm van aanbieden van werkplekken, leren van digitale vaardigheden, taalmaatjes, hulp bij voorlezen of een andere vorm gebeurt. Niet iedereen heeft behoefte aan dezelfde ondersteuning of dezelfde wensen. Dat is goed: niet iedereen hoeft hetzelfde te zijn.

Het mooiste dat ik ooit heb meegemaakt bij de bieb…
Deze sla ik over. Ik kan niet kiezen.

Mijn favoriete boek/e-book/ander materiaal dat we uitlenen is…
Mooi boek van Joke van Leeuwen. Een verrassend boek met onder andere foto’s van alledaagse dingen waar je letters en woorden in kunt zien. Met abc’s in de vorm van lenige kinderen en monsters. En nog veel meer versjes en taalgrapjes.

Iedereen zou lid van de bieb moeten zijn, omdat…

  1. Voorlezen echt een feest is en ouders daarmee het verschil voor hun kinderen kunnen maken! Eigenlijk heb je geen enkel excuus om niet samen of voor te lezen , want voor kinderen is het lenen van boeken ook nog eens gratis.
  2. Je er altijd terecht kunt en een fijne ochtend/middag doorbrengen met lezen, een gesprekje voeren, iets leren.

Contact opnemen?
a.stolk@debibliotheekmaasenpeel.nl