José Janssen

Lees- en mediaconsulent 0-4 jaar/ Boekstartcoach

Je komt mij tegen in: alle vestigingen van de Bibliotheek Maas en Peel en de consultatiebureaus in gemeente Peel & Maas en gemeente Beesel

De Bibliotheek Maas en Peel is de allerleukste werkplek, omdat…
Hier mijn hobby en werk bij elkaar komen. Ik vind het heerlijk om in een boek weg te duiken en even alles om mij heen te vergeten. Dit gevoel geef ik graag door aan anderen door hen te enthousiasmeren en laten zien hoe leuk en leerzaam (voor)lezen kan zijn.

Als Lees- en mediaconsulent 0-4 jaar/ Boekstartcoach houd ik me bezig met… 
Het in gesprek gaan met ouders over het belang van voorlezen voor de taalontwikkeling, hoe leuk en plezierig voorlezen is en hoe boeken ondersteunend kunnen zijn bij opvoedtaken. Dit doe ik door structureel aanwezig te zijn op de consultatiebureaus. Ook zit ik op vaste momenten in de Bibliotheken. Ouders die aarzelen of het prettig vinden om een bekend gezicht te zien, kunnen op deze manier op afspraak naar de Bibliotheek komen.

De bieb is voor mij…
Een plek waar je ’s ochtends met een kopje koffie de krant kan lezen of waar je lekker kan dwalen tussen de boeken. Maar ook een plek waar je alleen of samen kan leren en waar je mee kan doen aan de vele leuke activiteiten die er georganiseerd worden.

Het mooiste dat ik ooit heb meegemaakt bij de bieb… 
Dat mijn kinderen (1 en 3 jaar) zich in de bieb zodanig thuis voelen, dat ze direct na binnenkomst de jas en schoenen uittrekken en naar de boekjes rennen.

Mijn favoriete boek is….
Ik heb niet één favoriet boek, want er zijn zóveel leuke boeken! Op dit moment lees ik veel boekjes (met tekeningen) van Fiep Westendorp aan mijn kinderen voor. Ze genieten ervan en ik vind het een heerlijke tekenstijl.

Iedereen zou lid van de bieb moeten zijn omdat…
De bieb er is voor iedereen! Het maakt niet uit wie je bent, waar je vandaan komt of welke taal je spreekt, want iedereen is er welkom.

Contact opnemen?
j.janssen@debibliotheekmaasenpeel.nl