Wendy Boonen

Consulent Basisvaardigheden

Je komt mij tegen in: alle locaties in ons werkgebied, binnen en buiten de bibliotheek!

De bieb is de allerleukste werkplek, omdat...
Je altijd onder de mensen bent en effectief kunt bijdragen aan de ontwikkeling van een vitale gemeenschap. Samen met een team écht het verschil maken voor een ander maakt het echt ontzettende leuk. Aan uitdagingen en afwisseling geen gebrek!
Als Consulent Basisvaardigheden hou ik me bezig met de coördinatie van de dienstverlening op het gebied van taal en digitale basisvaardigheden voor volwassenen. Wist je dat er in Nederland 2,5 miljoen laaggeletterden zijn? Voor mensen die moeite hebben met lezen, schrijven, spreken, rekenen en internetten proberen we een passend antwoord te bieden op hun ontwikkel- of hulpvraag.

De bieb is voor mij...
Een plek waar je naartoe kunt komen om te werken aan je eigen vaardigheden. In welke vorm dan ook; leren, vragen, ontmoeten, lezen of doen! Ik vind het belangrijk dat iedereen kan meedoen & vormgeven aan de samenleving. Iedereen is welkom. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. Nieuwsgierig? Of wil je leren of helpen? Kijk op het Taalpunt.

Het mooiste, gekste, ontroerendste, etc, dat ik ooit heb meegemaakt bij de bieb...
Ondanks dat ik nog maar kort werkzaam ben, heb ik al veel inspirerende momenten mogen meemaken. Het kan heel simpel zijn; een mooie match tussen taalvrager en vrijwilliger bij een eerste kennismaking waardoor dat je er eigenlijk voor spek en bonen bijzit. Dan stralen er niet twee, maar drie gezichten! Maar ook de passie en het enthousiasme van vrijwilligers werkt enorm aanstekelijk.

Mijn favoriete boek/e-book/ander materiaal dat we uitlenen is...
Pure jeugdnostalgie. De traditionele paardenmeisjes boeken en natuurlijk niet te vergeten het tijdschrift Penny. Ik ben geen doorgewinterde boekenwurm. Wel luister ik graag podcasts en heb ik recent kennis gemaakt met een luisterboek.

Iedereen zou lid van de bieb moeten zijn omdat...
De bieb zoveel meer is dan alleen boeken!