Bieb-aan-huis vrijwilliger

Voor onze Bibliotheek in Panningen zoeken we een Bieb-aan-huis vrijwilliger. Wil jij ervoor zorgen dat mensen die zelf niet naar de Bibliotheek kunnen komen blijven lezen? Ben jij sociaal ingesteld en geïnteresseerd in andere mensen? Lees dan snel verder!

Lezen is leuk, belangrijk en gezond

Als Bibliotheek willen wij het lezen en voorlezen stimuleren in onze gemeenschap. De Bibliotheek Panningen heeft leden die vanwege beperkingen niet zelf naar Bibliotheek kunnen komen. Als Bieb-aan-huis vrijwilliger ga je eens in de zoveel weken op huisbezoek bij één of meerdere van onze leden. 

Je bespreekt wat voor soort boeken iemand graag leest, je haalt nieuwe boeken op in de Bibliotheek en je brengt deze naar het huis van het betreffende lid. Tevens neem je de reeds gelezen boeken mee terug naar de Bibliotheek. Naast het lezen, heeft de Bibliotheek ook een sociale en maatschappelijke functie in de gemeenschap. Wanneer je een lid aan huis bezoekt, maak je ook een praatje en misschien drink je samen wel een kopje koffie of thee. 

Wat ga je doen als Bieb-aan-huis vrijwilliger?

  • Je maakt de leden die je bezoekt enthousiast om te blijven lezen.
  • Je bent minimaal 1x per maand beschikbaar om boeken op te halen in de Bibliotheek en om deze vervolgens naar je Bieb-aan-huis klant te brengen.
  • In overleg kun je aangeven of je één of meerdere Bieb-aan-huis klanten wilt bedienen. 
  • Als vrijwilliger ben je het gezicht van de Bibliotheek en ontmoet je veel verschillende mensen.
  • De hoeveelheid uren die je wilt werken bepaal je zelf en dat kan variëren van een paar uurtjes per maand tot iedere week.

Interesse?

Heb je interesse? Stuur dan een e-mail naar Nadine Knapen (n.knapen@debibliotheekmaasenpeel.nl) met je contactgegevens en een korte omschrijving over jezelf. Je krijgt dan van ons op korte termijn een reactie. Heb je nog een vraag naar aanleiding van deze omschrijving? Mail dan naar bovenstaand emailadres of bel naar
077 3072382.