Aan alle spellenwinkels…

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar af en toe heb ik gewoon zin in een ouderwetse spelletjesavond. Gezellig met een drankje en wat snacks Ganzenbord, 30 Seconds en Levensweg, Pim Pam Pet en Monopoly spelen. Wat nog ontbreekt in dit rijtje is Triviant, of Trivial Pursuit, maar daar ga ik toch echt niet meer aan beginnen.

Want als ik moet beantwoorden welke minister in 1964 verantwoordelijk was voor landbouw, of welke serie in de jaren 80 standaard op tv kwam om 18:30? Dan houdt mijn kennis dus gauw op. En ik snap dat geschiedenis vragen over geschiedenis moeten gaan, maar wat mij betreft mogen amusement, kunst en literatuur, wetenschap en natuur, sport en ontspanning en zelfs aardrijkskunde wel geüpdatet worden om aan te sluiten bij 2022.  

Nu heb ik een snelle internet zoektocht gedaan, en wat blijkt: er zijn daadwerkelijk nieuwe Triviant spellen gemaakt. Ik vond er zelfs een op bol.com met productiejaar 2021! Maar uit het commentaar bleek dat ook dit spel nog niet perfect is: “de vragen zijn veeeel te moeilijk!” kwam nét wat te vaak voorbij.  

Daarnaast waren de vragen, tot grote ergernis van de consumenten, heel Amerika-georiënteerd, nog steeds te ouderwets, en werden ze niet geleverd in bakjes. En een losse set kaarten lijkt mij persoonlijk ook onhandig. Ik zou nog steeds best graag een keer Triviant spelen (en eindelijk willen winnen van mijn ouders), maar dit is volgens mij ook niet de beste oplossing. 

Dus, beste spellenwinkels, ik denk eigenlijk dat er maar één juist plan van aanpak is hier: huur eens wat mensen van onze leeftijd in om een spel te ontwerpen. Wij weten precies over welke kennis onze leeftijdsgenoten ongeveer beschikken en snappen wat er wel en niet gevraagd kan worden. En dan kunnen we dus eindelijk een versie van dit spel spelen die ook leuk is voor ons! 

Mijn beste idee tot nu toe? Een vraag voor amusement, namelijk, “maak de volgende TikTok audio af…”. 100% actueel en geschikt voor deze leeftijd. Zullen we doorgaan in de comments? ;) 

Als derdejaars Engels studente heeft Laura (20) meer boeken en bijbehorende boekenleggers dan dat er in haar kast passen—en trouwens ook veel te weinig tijd om ze allemaal te lezen. Je kunt haar altijd wakker maken voor een MARVEL-marathon, Just Dance battle, of een karaoke sessie. Het liefst samen met vrienden en altijd met een lekkere snack!