Guilty pleasures óf ultieme genietmomentjes

Volgens de encyclopedie wordt een guilty pleasure gedefinieerd als iets waar je naar verlangt maar waar je van weet dat het slecht is, dat je het eigenlijk niet mag doen, maar waar je (uitzonderlijk) toch aan toegeeft. Het feit dat iets taboe of niet toegelaten is, maakt het vaak nog extra spannend of leuk.

Oké thanks encyclopedie, maar ik vind het concept guilty pleasure nogal vreemd. Want het lijkt namelijk of dit woord suggereert dat jij je moet schamen voor bepaalde dingen waar jij ontzettend veel plezier uit haalt. Wat een onzin! Men zou zich niet moeten schamen voor dingen waar ze passie voor hebben of energiek en vrolijk van worden. Guilty pleasures maken jou tot wie je bent!

Als ik (als stijve hark) helemaal los wil gaan op de muziek van Abba, dan doe ik dat gewoon. Ik kan mij lekker uitleven en wordt er ontzettend vrolijk van. Dus waarom zou ik mij hiervoor moeten schamen? Dus om even een aantal taboes te doorbreken…. Hierbij een aantal van mijn guilty pleasures (al noem ik ze persoonlijk liever ultieme genietmomentjes) 

1.     Zeer luid meezingen met muziek uit het vorige tijdperk (terwijl ik nog nooit in mijn hele leven een zuivere noot heb geraakt) 

2.     Voor de 4e keer Friends volledig uitkijken en lachen om de grappen die ik echt al tig keer heb gehoord. Het is zelfs zo erg dat ik bepaalde scènes kan citeren (whoops :) 

3.     Tijdens het koken per ongeluk meer dan de helft van de ingrediënten van het gerecht dat je wil maken opeten (je moet ook niet gaan koken als je enorme honger hebt) 

4.     Young adult-boeken met ultieme clichés waar je hart van gaat smelten lezen i.p.v. literaire romans waar mijn hoofd moeite voor moet doen.

5.     Tegen mezelf praten als ik niets te doen heb (want geef nou toe… soms werkt een gesprek met jezelf fantastisch (eindelijk iemand die je begrijpt ;)

6.     En om even in de paassfeer te komen: ik probeer graag alle verschillende smaken van de paaseitjes uit. En ja, dat zijn er nogal een hoop.

7.     Ik ben gewoon een enorme knoflook fan dus het liefst stop ik in alle gerechten die ik maak een hele bol knoflook (al wordt dit de volgende ochtend niet altijd gewaardeerd door mijn medemensen)

8.     Zodra ik thuiskom van mijn drukke dag is het eerste wat uitgaat mijn bh (konden we maar terug naar de jaren ‘70 #vrijheidblijheid)

9.     De pot met noten wordt een gevaarlijke zone wanneer ik zin heb in een snack (een handje maar… ach nog een handje kan wel toch?)

10.   Een hele week rondlopen in dezelfde spijkerbroek, gewoon omdat ie zo ontzettend lekker zit!


Imme is 20 jaar woont in Beesel, maar studeert Theaterwetenschappen in Amsterdam.  Spontaan, enthousiast en een tikkeltje chaotisch; dat is Imme. In haar vrije tijd kun je haar vinden in de tuin met een goed boek, in de keuken, waar ze experimenteert met verschillende gerechten, of lekker buiten in het zonnetje. Imme maakt muziek en is dol op theater. Maar haar favoriete dingen: dat zijn Italiaanse koffie, vakantie, goed eten en gezelligheid!