Leestips 0 tot 4 jaar

Om het jaar kiest de vakjury het allermooiste babyboek. Dit jaar is het boek ‘Mijn tuin’ van Marion Billet de winnaar. Het boek past perfect bij de zomer. Binnen, buiten er is altijd wel een fijne plek om je kindje voor te lezen of samen te lezen. In dit boek valt heel veel te ontdekken, je kunt namelijk voelen, horen en natuurlijk is er veel te zien in het boekje.

Zoals de jury zegt: “Dit boek van hardkarton met afgeronde hoeken heeft vijf hele mooie plaatjes. Het roodborstje, de bosmuis, de egels, de bij en de krekel kom je tegen. Het is heel educatief, want je kunt ze horen, zien en voelen. Aan het eind mag je vertellen wie jouw favoriete dier is.”

Ook dit jaar was er een shortlist van boeken die in aanmerking kwamen voor de titel Babyboekje van het jaar. Al deze boeken zijn erg leuk om in de zomer periode (maar ook zeker daarbuiten) met je kindje te bekijken en te lezen.

Neem nou het boekje ‘Bora in het water’ van Deborah van de Leijgraaf, dit boek is speciaal voor de allerkleinsten. Een mooi zwart/wit boekje van duurzaam katoen in een verpakking van gerecycled karton; milieuvriendelijk dus. Kijk mee naar wat boekverkoper Ruben Rodriques hierover vertelt:  https://youtu.be/8BfGYz6bMFE

Of het boek ‘Wie speelt er in het water’ van Surya Sajnani. Dit is een magisch boek! Het boek krijgt namelijk kleur als je water gebruikt. Dit kun je doen door je vinger nat te maken en met je vinger over de pagina te gaan. Voor de iets oudere kinderen kun je ook een wattenstaafje gebruiken wat je nat maakt in het water. Zo komt het boekje nog meer tot leven! Is het water opgedroogd, dan is de kleur ook weg en kan het speelplezier weer van voor af aan beginnen. 

Verder op de shortlist stonden de boek “Kiekeboe zon” van Ingela P. Arrhenius en “Baby ziet bloemen” van Hervé Tullet.

Meer informatie over deze boeken of over boekstart kun je vinden op www.boekstart.nl
Deze boeken kun je ook reserveren via www.debibliotheekmaasenpeel.nl