Baby's, peuters en kleuters

Ben je op zoek naar boeken of informatie over boeken en schrijvers voor baby's, peuters en kleuters? Hier vind je boekentips, voorleestips, boekennieuwtjes en interviews met deskundigen op het gebied van jeugdliteratuur.

 • Leesapps

  Er zijn veel leuke apps op de markt die te maken hebben met boeken en lezen. De bibliotheek.nl heeft een selectie gemaakt en de apps beoordeeld.

 • Bereslim

  Bereslim is dé aanbieder van pedagogisch verantwoorde computerspellen voor peuters en kleuters. Tot het aanbod behoren digitale prentenboeken, leerzame taalspellen en spellen die een goede taakaanpak stimuleren.

 • Schooltv

  Ook voor de allerkleinsten staan op schooltv leuke, leerzame fimpjes.

 • Wepboek

  WepBoek is enkele jaren geleden opgezet door Het Kinderopvangfonds vanuit de gedachte; "Hoe kunnen wij een bijdrage leveren aan de taalontwikkeling van peuters?" Voor de taalontwikkeling is de peuterleeftijd namelijk een essentiele leeftijd.

De voorleeshoek

Natuurlijk gaat er niks boven voorgelezen te worden door een ouder of verzorger. Maar soms schiet het er even bij in. Dan kan de voorleeshoek een uitkomst bieden.

Leestips 0-6 jaar

jeugdbibliotheek.nl

Vind jij het ook zo moeilijk om leuke boeken uit te zoeken voor je kind? Op jeugdbibliotheek.nl vind je heel veel leuke tips!

Boekstart

BoekStart stimuleert (voor)lezen met baby's en peuters. Dit schept een band tussen ouder en kind en is goed voor de taalontwikkeling.

Het belang van voorlezen

Daniëlle geeft tips over voorlezen aan kleine kinderen.