• de Bibliotheek Wise app

  Met App 'Bibliotheek Wise' hebben leden van Openbare Bibliotheken altijd en overal toegang tot hun bibliotheek.

  In deze app kun je naast het verlengen van geleende materialen bijvoorbeeld ook nieuwe aanwinsten van de bibliotheek bekijken en meteen reserveren.

 • E-books lenen

  Met de app 'De Bibliotheek' kunnen leden van de bibliotheek e-books downloaden.

 • Digitale bronnen

  In de bibliotheek kunt u verschillende databanken gratis raadplegen. Sommige zijn zelfs van huis uit te gebruiken.

  Digitale bronnen

 • Internetcursus voor volwassenen

  De basiscursus internet, voor mensen die niet of nauwelijks met een computer hebben gewerkt. De cursus is vanuit huis te doen, maar voor begeleiding kun je iedere maandagochtend tussen 10.00 - 11.30 uur in de Bibliotheek Panningen terecht. 

  Lees meer

Boekentips maart 2020

Boekentips die Maria in maart heeft besproken bij Omroep P&M.
Het gaat deze keer om aangrijpende verhalen uit verschillende landen.

Boekentips januari 2020

Maria bespreekt bij Omroep P&M weer enkele mooie en interessante boeken.

Week van de alfabetisering

Met de Week van de Alfabetisering zet Stichting Lezen & Schrijven zich in voor een samenleving met ruimte voor een leven lang leren en ontwikkelen. In Peel en Maas heeft zo'n 8 tot 11 procent van de inwoners moeite met lezen en schrijven. 
Op 11 september 2019 was op tv een speciale uitzending te zien vanuit bibliotheek Maas en Peel waarin aandacht gegeven werd aan het thema.

Spirituele Leesclub Reuver

Binnenkort start in de Bibliotheek Reuver de Spirituele Leesclub onder leiding van Mr. Drs. Melanie Schwarz-Pansters.

Bij deze leesclub leest iedereen een boek uit de categorieën gezondheid, zelfhulp, New Age of religie en vertelt erover aan de groep.

We willen 1 keer per maand bij elkaar komen. Tijdstip nader te bepalen: geef bij aanmelding je voorkeur(en) door. De kosten bedragen € 3,00 per keer.

Meer informatie: www.bijles-reuver.nl/nieuwe-initiatieven/
of de Bibliotheek Reuver 077-4741000. Contactpersoon: Ellis van Megen.

Infoloketten Peel en Maas

In Peel en Maas kunt u op verschillende tijdstippen terecht bij diverse infoloketten van de gemeente.

Pareltjes van de Boekendokter

Boekendokter Peter Winkels houdt regelmatig spreekuur in de Bibliotheek Reuver. Dit spreekuur kun je bezoeken om extra leestips te krijgen. Daarnaast verzamelt hij "Pareltjes". Dit zijn boeken die volgens Peter iets extra's hebben en daardoor zeer het lezen waard zijn.

Voorleestips

Daniëlle geeft tips over voorlezen aan kleine kinderen.

Cursus Digisterker

Werken met de elektronische overheid

Aanvragen van huurtoeslag, het zoeken van werk, doorgeven van een verhuizing, informatie over de opbouw van uw AOW, gebruik van uw DigiD etc.Vindt u het moeilijk om met de websites van de overheid te werken?Schrijf dan in op de cursus Digisterker.

Poolse arbeidsmigranten

In onze regio wonen veel Poolse arbeidsmigranten. Wat weten we van deze mensen? Waarom zijn ze hier komen werken en wonen?

Om hier wat meer informatie over te geven heeft de Bibliotheek Maas en Peel in samenwerking met Cubiss levensverhalen verzameld van Poolse vrouwen. Deze verhalen zijn gepubliceerd op de website Poolsearbeidsmigrantensite

Koffie met...

PROGRAMMA

I.v.m. het Corona-virus zijn alle activiteiten in maart en april afgelast!

Delpher

In Delpher vindt u miljoenen gedigitaliseerde teksten uit Nederlandse kranten, boeken, tijdschriften en radiobulletins die u allemaal kunt doorzoeken.

Delpher

Gratis Kunst/fietsroute

Op vertoon van je biebpas kun je een gratis Kunst/fietsroute afhalen in de bibliotheek. Deze is verkrijgbaar bij alle bibliotheekvestigingen in de gemeente Peel en Maas. Zie ook de Facebookpagina Kunst Route Peel & Maas