• de Bibliotheek Wise app

  Met App 'Bibliotheek Wise' hebben leden van Openbare Bibliotheken altijd en overal toegang tot hun bibliotheek.

  In deze app kun je naast het verlengen van geleende materialen bijvoorbeeld ook nieuwe aanwinsten van de bibliotheek bekijken en meteen reserveren.

 • E-books lenen

  Met de app 'De Bibliotheek' kunnen leden van de bibliotheek e-books downloaden.

 • Databanken

  In de bibliotheek kunt u verschillende databanken gratis raadplegen. Sommige zijn zelfs van huis uit te gebruiken.

  Naar de databanken

 • Internetcursus voor volwassenen

  De basiscursus internet, voor mensen die niet of nauwelijks met een computer hebben gewerkt. De cursus is vanuit huis te doen, maar voor begeleiding kun je iedere maandagochtend tussen 10.00 - 11.30 uur in de Bibliotheek Panningen terecht. 

  Lees meer

Leestips april 2019

In de maandelijkse rubriek Boekentip van het programma Lifestyle van Omroep P&M bespreekt Maria deze maand het thema"detectives en thrillers". 

Leestips februari 2019

De leestips van februari 2019. Dit item is onderdeel van het programma Lifestyle van Omroep P&M.

Leestips december 2018

In haar maandelijkse boekenrubriek geeft Maria leestips over het onderwerp DEMENTIE.

Infoloketten Peel en Maas

In Peel en Maas kunt u op verschillende tijdstippen terecht bij diverse infoloketten van de gemeente.

Leestips maart 2019

Maria Verhaegh geeft in het programma "Lifestyle" van Omroep P&M leestips over het thema van de Boekenweek 2019: De moeder de vrouw.

Voorleestips

Daniëlle geeft tips over voorlezen aan kleine kinderen.

Cursus Digisterker

Werken met de elektronische overheid

Aanvragen van huurtoeslag, het zoeken van werk, doorgeven van een verhuizing, informatie over de opbouw van uw AOW, gebruik van uw DigiD etc.Vindt u het moeilijk om met de websites van de overheid te werken?Schrijf dan in op de cursus Digisterker.

Poolse arbeidsmigranten

In onze regio wonen veel Poolse arbeidsmigranten. Wat weten we van deze mensen? Waarom zijn ze hier komen werken en wonen?

Om hier wat meer informatie over te geven heeft de Bibliotheek Maas en Peel in samenwerking met Cubiss levensverhalen verzameld van Poolse vrouwen. Deze verhalen zijn gepubliceerd op de website Poolsearbeidsmigrantensite

Delpher

In Delpher vindt u miljoenen gedigitaliseerde teksten uit Nederlandse kranten, boeken, tijdschriften en radiobulletins die u allemaal kunt doorzoeken.

Delpher

Gratis Kunst/fietsroute

Op vertoon van je biebpas kun je een gratis Kunst/fietsroute afhalen in de bibliotheek. Deze is verkrijgbaar bij alle bibliotheekvestigingen in de gemeente Peel en Maas. Zie ook de Facebookpagina Kunst Route Peel & Maas