• 2019

  De online Bibliotheek stopt per 1 januari 2019 met de pilot online cursussen. Klanten die uiterlijk 31 december 2018 aan een cursus beginnen hebben nog een heel jaar de tijd om die af te ronden. Vanaf januari is het echter niet meer mogelijk om aan een nieuwe cursus te beginnen. De KB gaat kijken hoe ze educatief materiaal voor verschillende doelgroepen op een andere manier kunnen aanbieden.

 • de Bibliotheek Wise app

  Met App 'Bibliotheek Wise' hebben leden van Openbare Bibliotheken altijd en overal toegang tot hun bibliotheek.

  In deze app kun je naast het verlengen van geleende materialen bijvoorbeeld ook nieuwe aanwinsten van de bibliotheek bekijken en meteen reserveren.

 • E-books lenen

  Met de app 'De Bibliotheek' kunnen leden van de bibliotheek e-books downloaden.

 • Databanken

  In de bibliotheek kunt u verschillende databanken gratis raadplegen. Sommige zijn zelfs van huis uit te gebruiken.

  Naar de databanken

 • Internetcursus voor volwassenen

  De basiscursus internet, voor mensen die niet of nauwelijks met een computer hebben gewerkt. De cursus is vanuit huis te doen, maar voor begeleiding kun je iedere maandagochtend tussen 10.00 - 11.30 uur in de Bibliotheek Panningen terecht. 

  Lees meer

Leestips

De leestips van februari 2019. Dit item is onderdeel van het programma Lifestyle van Omroep P&M.

Leestips

In haar maandelijkse boekenrubriek geeft Maria leestips over het onderwerp DEMENTIE.

Infoloketten Peel en Maas

In Peel en Maas kunt u op verschillende tijdstippen terecht bij diverse infoloketten van de gemeente.

Gratis Kunst/fietsroute

Op vertoon van je biebpas kun je een gratis Kunst/fietsroute afhalen in de bibliotheek. Deze is verkrijgbaar bij alle bibliotheekvestigingen in de gemeente Peel en Maas. Zie ook de Facebookpagina Kunst Route Peel & Maas

Voorleestips

Daniëlle geeft tips over voorlezen aan kleine kinderen.

Cursus Digisterker

Werken met de elektronische overheid

Aanvragen van huurtoeslag, het zoeken van werk, doorgeven van een verhuizing, informatie over de opbouw van uw AOW, gebruik van uw DigiD etc.Vindt u het moeilijk om met de websites van de overheid te werken?Schrijf dan in op de cursus Digisterker.

Poolse arbeidsmigranten

In onze regio wonen veel Poolse arbeidsmigranten. Wat weten we van deze mensen? Waarom zijn ze hier komen werken en wonen?

Om hier wat meer informatie over te geven heeft de Bibliotheek Maas en Peel in samenwerking met Cubiss levensverhalen verzameld van Poolse vrouwen. Deze verhalen zijn gepubliceerd op de website Poolsearbeidsmigrantensite

Delpher

In Delpher vindt u miljoenen gedigitaliseerde teksten uit Nederlandse kranten, boeken, tijdschriften en radiobulletins die u allemaal kunt doorzoeken.

Delpher