• de Bibliotheek Wise app

  Met App 'Bibliotheek Wise' hebben leden van Openbare Bibliotheken altijd en overal toegang tot hun bibliotheek.

  In deze app kun je naast het verlengen van geleende materialen bijvoorbeeld ook nieuwe aanwinsten van de bibliotheek bekijken en meteen reserveren.

 • E-books lenen

  Met de app 'De Bibliotheek' kunnen leden van de bibliotheek e-books downloaden.

 • Databanken

  In de bibliotheek kunt u verschillende databanken gratis raadplegen. Sommige zijn zelfs van huis uit te gebruiken.

  Naar de databanken

 • Internetcursus voor volwassenen

  De basiscursus internet, voor mensen die niet of nauwelijks met een computer hebben gewerkt. De cursus is vanuit huis te doen, maar voor begeleiding kun je iedere maandagochtend tussen 10.00 - 11.30 uur in de Bibliotheek Panningen terecht. 

  Lees meer

Infoloketten Peel en Maas

In Peel en Maas kunt u op verschillende tijdstippen terecht bij diverse infoloketten van de gemeente.

Cursus Digisterker

Werken met de elektronische overheid

Aanvragen van huurtoeslag, het zoeken van werk, doorgeven van een verhuizing, informatie over de opbouw van uw AOW, gebruik van uw DigiD etc.Vindt u het moeilijk om met de websites van de overheid te werken?Schrijf dan in op de cursus Digisterker.

Poolse arbeidsmigranten

In onze regio wonen veel Poolse arbeidsmigranten. Wat weten we van deze mensen? Waarom zijn ze hier komen werken en wonen?

Om hier wat meer informatie over te geven heeft de Bibliotheek Maas en Peel in samenwerking met Cubiss levensverhalen verzameld van Poolse vrouwen. Deze verhalen zijn gepubliceerd op de website Poolsearbeidsmigrantensite

Online cursussen

Cursus van de maand

Bij de Bibliotheek ben je nooit uitgekeken of uitgeleerd. Als extraatje krijg je daarom iedere maand een korte online cursus cadeau.
De onderwerpen variëren sterk, zodat er altijd wel een cursus van de maand voorbijkomt waar jij echt iets aan hebt.

 

Delpher

In Delpher vindt u miljoenen gedigitaliseerde teksten uit Nederlandse kranten, boeken, tijdschriften en radiobulletins die u allemaal kunt doorzoeken.

Delpher

Gratis Kunst/fietsroute

Op vertoon van je biebpas kun je een gratis Kunst/fietsroute afhalen in de bibliotheek. Deze is verkrijgbaar bij alle bibliotheekvestigingen in de gemeente Peel en Maas. Zie ook de Facebookpagina Kunst Route Peel & Maas