Tips voor thuisblijvers

Ontdek e-books van de Online Bibliotheek

Naar e-books lenen

Gelukkig kun je digitaal doorlezen met de ruim 28.000 e-books voor
kinderen en volwassenen van de online Bibliotheek.

Ontdek de LuisterBieb

LuisterBieb-app

Probeer eens een luisterboek: download de LuisterBieb-app met ruim 3.700 luisterboeken voor alle leeftijden (ook peuters en kleuters). We hebben tijdelijk een extra reeks mooie luisterboeken aan de app toegevoegd. Voor iedereen, dus ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.

Ontdek Yoleo

Yoleo

Voor kinderen die lezen lastig vinden, bijvoorbeeld bij dyslexie en
beginnende lezers, is er karaokelezen (luisteren met ondertitels)

Ontdek voorleesfilmpjes

Voorleesfilmpjes

Voor de allerjongsten hebben we naast luisterboeken ook leuke
voorleesfilmpjes

Word mediawijs

Mediawijsheid

Hoe ga je om met social media en internet? En wat typ je wel en niet tijdens het chatten? Wil je echt dat iedereen alles van je weet? Daarover gaat mediawijsheid.

Ontdek Jeugdbieb

JuegdBieb

Leuke website met nieuws en informatie voor de jeugd.

Hoe gebruik ik mijn DigiD?

Belastingaangifte doen, een toeslag aanvragen of je zorgverzekering bekijken. Steeds meer zaken regel je via de computer en met je DigiD. Op de website Digisterker door Doen! vind je een stap-voor-stap-uitleg hoe je deze zaken zelf kunt doen. Heb je vragen of uitleg nodig om aan de slag te gaan? Neem dan contact op met: m.verhaegh@debibliotheekmaasenpeel.nl

Naar Digisterker door Doen!

Ontdek Digitale bronnen

Digitale bronnen

Veel informatie en oefenstof voor zowel de jeugd als volwassenen.

Ontdek Delpher

Delpher

Ruim 100 miljoen pagina's uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften

Volg BiebLab op YouTube

BiebLab

De komende weken elke dag een tip voor een leuke (jeugd)activiteit.

Huisarrest

Tiendelige serie voorleesverhalen over kinderen die vanwege een virus het huis niet mogen verlaten.

Online leesbevordering

We zetten een selectie van de (tijdelijk) gratis activiteiten rond online leesbevordering op een rij.

Meer leren

Meer leren? Zoals Beter thuiswerken, Lezen en schrijven, Word, Digitale fotografie, Yoga, Sporten en bewegen, Gezond eten, De iPad gebruiken, Excel, een cursus Geluk en meer.
28 gratis trainingen. Voor iedereen beschikbaar. Na aanmelding krijg je een inlogcode.

Digi-Taalhuis

Oefeningen en tips om thuis aan de slag te gaan met taal- of digitale vaardigheden. En tips om het thuis makkelijker, veiliger en leuker te maken.

Kiek Limburg

kieklimburg.nl is de online zoekmachine voor/over initiatieven van burgers en organisaties in Limburg.

Thuis op school

Nu de wereld naar de Corona dreigt te gaan en alle tips en thuisles mogelijkheden je digitaal om de oren vliegen, bieden Mira Media, Het Mediateam en Bibliotheek Utrecht een online overzicht met #thuisopschool.

De Voorleesgids

Hier kun je gratis digitale kinderboeken vinden! Ook voor ouders die niet goed Nederlands spreken. Juist voor hen zijn digitale kinderboeken met voorleesstem handig!

Universiteit van Nederland

Universtiteit van Nederland

Nederlandse topwetenschappers delen via korte colleges de spannendste inzichten uit hun vakgebied. In verschillende formats brengen zij voor een jong en breed publiek de wetenschap tot leven door wekelijks een prikkelende vraag te beantwoorden.

De Nationale AI-cursus

Gratis, voor alle Nederlanders. Omdat artificiële intelligentie (AI) essentieel is, nu én in de toekomst.

Junior Einstein

Met Junior Einstein kun je online oefenen voor alle vakken van de basisschool! Bijvoorbeeld voor Begrijpend lezen, Topo en Rekenen. Bovendien is er heel veel uitleg met video's en uitlegartikelen.

Kinderpodcasts

Het platform Kinderpodcasts biedt kinderen, ouders en media-opvoeders een veilig en vertrouwd aanbod gratis podcasts voor kinderen.
Kinderen die naar podcasts luisteren, komen even helemaal los van hun scherm, tablet en smartphone. Resultaat: minder schermtijd, meer luisterplezier.

Proefjes

Op proefjes.nl zijn de allerleukste proefjes te vinden die antwoord geven op allerlei vragen. Kinderen vanaf 8 jaar maken zo op een leuke manier kennis met natuurkunde, scheikunde en biologie.