Voorleesgemeente 2020

BieBie is: … voorlezen! VOORLEESGEMEENTE 2020!

Voorlezen is leuk, voorlezen is belangrijk en ook nog eens helemaal 2020.
Onze gemeente is, samen met de gemeente Beesel, uitverkozen tot voorleesgemeente 2020! Dat
betekent veel aandacht voor voorlezen; op school, in de bibliotheek, op allerlei onverwachte plekken in de gemeente en ook thuis.

Leuk én belangrijk

Dat voorlezen leuk is, zullen veel kinderen direct beamen. Lekker luisteren naar spannende of grappige verhalen waarbij je soms gevoelens van jezelf herkent terwijl je de vertrouwde stem van de voorlezer hoort. Voorlezen is ook een rustmoment, waarbij je even in een andere wereld bent en helemaal niets hoeft. En dat je op die manier ook nog eens nieuwe woorden leert, heb je dan niet eens in de gaten!

Hoe komt het er wel van?

Voorlezen schiet er vaak bij in. We hebben het druk, zelfs de kinderen. Een vast voorleesmoment op een dag helpt echt: door vlak voor het slapen gaan een verhaaltje of een stukje uit een boek voorlezen bijvoorbeeld. Maak er een fijn ritueel van; het geeft rust, je sluit de dag samen gezellig af en kinderen slapen er doorgaans heerlijk op!

Voorleeshulp

Voorlezen is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Maak er een echt ‘samen-moment’ van door je kind actief te laten vertellen over het verhaal of de illustraties in het boek. Vind je het moeilijk om een boek te kiezen? Loop dan eens binnen bij de bibliotheek, de medewerkers helpen je graag. Ze kunnen je voorzien van handige voorleestips. Wil je de kunst eens afkijken? Bezoek dan het voorleesuurtje in jouw bibliotheek.

Biebie

BieBie, de leesgrage olifant helpt ons daarbij. Je gaat haar overal
tegenkomen! Want waar BieBie komt, is het voorlezen geblazen! Like haar Facebookpagina, dan blijf je op de hoogte!