Ontmoetingsochtend

Iedere vierde dinsdag van de maand is er in de Bibliotheek Panningen een Ontmoetingsochtend voor werkzoekenden. 
Meestal is er een spreker uitgenodigd om iets te vertellen over een onderwerp dat interessant is voor degenen die op zoek zijn naar een baan. In de agenda op onze website kun je zien wat het thema is voor de volgende bijeenkomst.
Het is een informele bijeenkomst, waarbij je onder het genot van een kopje koffie of thee kennis kunt maken met elkaar, ervaringen kunt delen en er wordt samen gezocht naar tips die kunnen helpen bij het solliciteren. Tevens bestaat de mogelijkheid om vragen te stellen over de social media en ermee te oefenen indien gewenst. Het bijwonen van de bijeenkomst is gratis. Wil je deelnemen? Stuur een mail naar: j.bongers@debibliotheekmaasenpeel.nl of meld je aan via de aanmeldknop in de agenda.

Inloopochtend

De inloopochtend is een extra aanvulling op de maandelijkse Ontmoetingsochtend voor werkzoekenden.

In een gemoedelijke setting kun je je ervaringen delen met anderen of gewoon een praatje maken.

Deze ochtenden vinden meestal plaats in het Huis van de Gemeente in Panningen. De locatie kan soms veranderen i.v.m. de activiteit van die ochtend.

De inloopochtend vindt elke tweede dinsdag van de maand plaats van 9.30 - 11.30 uur.

Het bijwonen van de bijeenkomst is gratis. Wil je deelnemen? Stuur een e-mail naar: j.vandernaald@hotmail.com
of bel: 06 25 53 71 55

 

 

Inspiratiedag Werkzoekenden Peel en Maas (27 november)

Zoek je een baan of heb je een baan die niet meer bevalt? En wil je graag op zoek naar ander werk? Weet je niet goed hoe of waar te beginnen? Kom dan dinsdag 27 november naar het 2de inspiratiedag voor werkzoekenden in MFC Kerkeböske in Helden.

Werkzoekenden van alle leeftijden uit de regio Noord- en Midden Limburg worden van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze interessante themadag. Je gaat met elkaar op een inspirerende en creatieve manier in workshops aan de slag met persoonlijke ontwikkeling en je krijgt nog meer inzicht in je talenten, drijfveren en de dingen waar je blij van wordt. Gegarandeerd dat je vol energie en inspiratie naar huis gaat.

Deze inspiratiedag wordt je aangeboden door de stuurgroep Ontmoetingsochtend Werkzoekenden Peel en Maas en wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Peel en Maas. Onder leiding van Geert Teunissen, bevlogen spreker verbonden aan NCD-academie, ga je na een korte uitleg over de bedoeling van de dag, in kleine groepjes zelf aan de slag.Wat wil ik? Wat kan ik? En hoe ga ik ervoor zorgen dat mijn talenten en kwaliteiten gezien worden? Kortom hoe ga ik dat aanpakken op weg naar een leuke baan?Als je meer inzicht hebt in je persoonlijke capaciteiten, drijfveren en talenten, kun je ook voor werkgevers nog beter zichtbaar zijn. En is de kans op het vinden van een leuke en passende baan vele malen groter.

De workshop start om 10.00 uur (inloop vanaf 9.30 uur) en bestaat uit twee dagdelen inclusief een lekkere lunch. Aan het einde van deze dag rond 16.30 uur, krijgen alle deelnemers hun eigen, uniek en dynamisch ‘paspoort naar droombaan’. Een origineel startdocument voor verdere persoonlijke ontwikkeling.
Uiteraard is er tijdens deze dag ook veel ruimte om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. En krijg je praktische tools aangereikt om te benutten in de zoektocht naar werk zoals tips over netwerken en pitchen. Je kunt de ontwikkelingen volgen en je kunt ook jezelf ontwikkelen.

Het inschrijfgeld voor de Inspiratiedag inclusief lunch bedraagt € 5,-. Deze moet vooraf worden betaald. Het rekeningnummer waarop dit gestort kan worden wordt toegestuurd na aanmelding. Informatie of aanmelden voor de inspiratiedag op 27 november 2018 kan via: j.bongers@debibliotheekmaasenpeel.nl of meld je aan via de aanmeldknop