• De Boekenzoeker

  Zoekmachine. Korte beschrijvingen van boeken voor niet zo enthousiaste lezers en voor enthousiaste lezers.

  Ben je op zoek naar een boek voor kinderen van15-18 jaar? 

 • Crimezone

  Hebban Crimezone is de portal voor liefhebbers van het thrillergenre.

  Hier blijf je op de hoogte van alles wat met het spannende boek te maken heeft. Crimezone.nl werd in 2002 opgericht en groeide in enkele jaren uit tot de populairste thrillersite van Nederland en Vlaanderen.

 • Lezen voor de lijst

  De website is bedoeld voor leerlingen en docenten in het voortgezet onderwijs. De site geeft advies bij de keuze en verwerking van de boeken die leerlingen 'voor hun lijst' lezen voor Nederlands, Duits en Fries.

Gratis oefenen voor je theorie-examen

theorie-examen

In de Bibliotheek kun je leren voor je theorie-examen en virtuele praktijkroutes rijden. Ook als je bevoegd wil rijden op een motor, scooter, bromfiets of speed-pedelec, alles is up-to-date en geheel in overeenstemming met de CBR-toetsing.
De enige voorwaarde is dat je oefent binnen de muren van een Bibliotheek. (Buiten de Bibliotheek werkt de link simpelweg niet en dien je te betalen voor de examentraining.)
Oefenen kan op één van de publiekscomputers in de Bibliotheek, of op een meegebrachte laptop. De wifi is gratis en je hoeft geen lid te zijn.

Leestips 15-18 jaar

Als je op zoek bent naar een lekker leesboek of juist een boek dat geschikt is voor je literatuurlijst kun je hier heel veel leestips bekijken.