Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u antwoord op de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met de bibliotheek.

Hoe kun je lid worden van de Bibliotheek Maas en Peel?

Lid worden kan op twee manieren:
Online: Vul het online aanmeldformulier in. In Maasbree, Panningen en Reuver betaal je het abonnement via automatische incasso of bij het afhalen van het pasje bij de betaalautomaat. Bij de andere vestigingen betaal je via automatische incasso of contant bij het afhalen van het pasje.
Ga hier naar 'Lid worden'
In de bibliotheek: kom naar één van onze vestigingen. Dan maken onze medewerkers direct een lidmaatschapspas voor je aan.
Vergeet niet je identiteitsbewijs mee te brengen als je de pas komt ophalen!

Wat kost een abonnement?

Een standaard abonnement kost € 43,50 per jaar. Hiermee kan je onbeperkt lenen, maar met een maximum van 20 materialen per keer.
Een beperkt abonnement kost € 31,00 per jaar. Hiermee mogen maximaal 20 materialen per jaar geleend worden.
Voor leners van buiten het werkgebied van de Bibliotheek Maas en Peel wordt een extra toeslag gerekend, omdat de Bibliotheek Maas en Peel geen subsidie ontvangt voor deze leden. Voor meer informatie hierover: neem contact op met de Bibliotheek.

Wat is het verschil tussen een standaardabonnement en een strippen abonnement?

Standaardabonnement: per keer 20 materialen lenen. Looptijd één jaar. Geen maximum aantal materialen per jaar.
Strippen abonnement: Hiermee kunnen maximaal 20 materialen geleend worden. (verlengingen tellen ook als uitlening). Heeft men het maximaal aantal uitleningen van 20 bereikt, dan is het abonnement verlopen en kan een nieuw abonnement worden afgesloten. Na één jaar vervalt het tegoed aan uitleningen.

Hoe lang mag ik materialen lenen?

Alle materialen worden voor een periode van drie weken uitgeleend. Indien dit niet lang genoeg is, bestaat de mogelijkheid om via internet of in de bibliotheek te verlengen, mits de materialen niet door iemand anders zijn gereserveerd.

Hoe kan ik materialen verlengen?

Log in op "Mijn menu". Daarvoor gebruik je je pasnummer en je pincode of wachtwoord.
Onder "Mijn geleende titels" of "Wat heb ik thuis?" vind je de materialen die nu op jouw pas staan. Vink de titels aan die je wilt verlengen en klik op "verlengen". Controleer altijd of de materialen zijn verlengd!
Verlengen kan ook in de bibliotheek via de zelfservice.

Ik kan de materialen niet verlengen. Waarom is dat zo?

Je kunt materialen niet verlengen als een andere klant ze heeft gereserveerd of indien je reeds twee keer hebt verlengd. In dit laatste geval kun je de materialen wel in de bibliotheek verlengen door ze in te nemen en weer opnieuw uit te lenen.

Hoe vaak mag ik de boeken verlengen? (via internet)

Maximaal twee keer. Controleer altijd of de boeken daadwerkelijk zijn verlengd. Boeken die gereserveerd zijn worden niet verlengd.

Ik heb geen mail ontvangen over afloop van de leentermijn van de materialen die ik thuis heb en nu moet ik boete betalen. klopt dit?

De mailservice is een extra service waar geen rechten aan ontleend kunnen worden. U moet dus zelf in de gaten houden wanneer de leentermijn verloopt. Indien u materialen te laat inlevert bent u boete verschuldigd.

Ik kan niet meer inloggen op de website. Wat nu?

Neem contact op met uw bibliotheekvestiging. De bibliotheekmedewerker zal uw wachtwoord opnieuw instellen.

Hoe kan ik materialen reserveren?

Log in op "Mijn menu". Daarvoor gebruik je je pasnummer en je pincode of wachtwoord.
Zoek via de catalogus de juiste titel. Klik nu op de knop "reserveren". In het volgende scherm kun je nog aangeven in welke vestiging je het materiaal wilt ophalen.

Ik wil mijn reservering annuleren. Hoe doe ik dat?

Log in op "Mijn menu". Daarvoor gebruik je je pasnummer en je pincode of wachtwoord. 
Onder "Mijn reserveringen" zie je alle lopende reserveringen. Hier kun je per titel annuleren of wijzigen (bijvoorbeeld een andere ophaalvestiging).

Ik heb een boek aangevraagd, maar heb bericht ontvangen dat mijn aanvraag niet gehonoreerd wordt. Waardoor komt dat?

Het kan zijn dat de titel niet door de Bibliotheek Maas en Peel is aangeschaft en nog zo nieuw is dat andere bibliotheken deze alleen aan hun eigen leden beschikbaar stellen. Je kunt via het contactformulier een verzoek tot aanschaf indienen.

Ik ben mijn pasje kwijt. Wat nu?

Neem contact op met uw bibliotheekvestiging. Pasjes die in de bibliotheek worden gevonden, worden bewaard.
Voor € 3,- kunt u een duplicaatpas laten maken.

Ik ben mijn geleende boek kwijt. Wat nu?

Laat het ons zo snel mogelijk weten. Als je materialen kwijtraakt, moet je vervangingskosten en administratiekosten betalen. Indien van toepassing wordt ook telaatgeld in rekening gebracht. Kom dus even langs in de bibliotheek of vul het contactformulier in.

Ik ben verhuisd. Waar kan ik mijn adreswijziging doorgeven?

Je kunt de wijziging doorgeven via dit formulier. Of kom even langs bij de bibliotheek, dan regelen onze medewerkers het direct voor je.

Kan ik printen in de bibliotheek?

Ja, dat kan. Een zwart-wit print kost € 0,10. Het maken van een kleurenprint kost € 0,30.

 

Kan ik gebruik maken van internet in de bibliotheek?

In alle vestigingen is gratis wifi aanwezig. Met je eigen laptop, tablet of smartphone kun je dus gratis internetten.
Daarnaast zijn in alle vestigingen computers aanwezig waar je gebruik van kunt maken.
  

Hoe kan ik mijn abonnement beëindigen?

Het abonnement opzeggen kan via ons contactformulier