Jeugd (6-12 jaar)


Ga mee op reis! Ga mee op reis naar zes bijzondere landen: Avonturenland, Lachland, Sportmanië, Dierenrijk, De Sprookjeseilanden en Griezelkust. Dat klinkt misschien een beetje gek, maar ze bestaan echt! Ontdek het zelf en ga mee op reis. Hoe de reis begint... met een zeer gevaarlijk boek.

Online cursus Dyslexie

Ben je op zoek naar informatie over Dyslexie? Kijk eens naar deze online cursus, gemaakt door onze collega's van Theek5. 

Naar de cursus

Zoek op avi-niveau

  

Yoleo

Yoleo biedt kinderen de kans om door het lezen van hybride boeken (tekst gecombineerd met audio) lezen als leuker en makkelijker te ervaren.

Naar Yoleo

Superboek

Als je dyslectisch bent of moeite hebt met zien is lezen best moeilijk. Superboek helpt! Met gratis gesproken boeken. Via internet, in de app Daisylezer of op Daisy-cd. Heb je een leesbeperking? Schrijf je dan hier gratis in en ontdek supersnel de mooie, gekke en spannende verhalen van Superboek.

Makkelijk Lezen Plein

Deze site is voor alle kinderen die lezen niet zo makkelijk vinden.
Ga ook eens naar het Makkelijk Lezen Plein in de bibliotheek.
Daar vind je leuke leesboeken, luisterboeken, DVD's en CD-rom's.

Makkelijk Lezen Plein

Junior Einstein

Met Junior Einstein kun je oefenen met alle vakken van de basisschool, speciaal voor jouw groep!

Naar Junior Einstein

Nieuwsbrief voor jeugd en onderwijs

Lees hier de Nieuwsbrief Educatie. Deze nieuwsbrief is bedoeld voor medewerkers in het onderwijs en voorschoolse opvang. Wil jij deze nieuwsbrief de volgende keer in je mailbox ontvangen? Stuur dan een mailtje naar info@debibliotheekmaasenpeel.nl onder vermelding van: nieuwsbrief educatie

Lees hier de nieuwsbrief