Jeugd (6-12 jaar)

Online cursus Dyslexie

Ben je op zoek naar informatie over Dyslexie? Kijk eens naar deze online cursus, gemaakt door onze collega's van Theek5. 

Zoek op avi-niveau

  

Yoleo

Yoleo biedt kinderen de kans om door het lezen van hybride boeken (tekst gecombineerd met audio) lezen als leuker en makkelijker te ervaren.

Superboek

Als je dyslectisch bent of moeite hebt met zien is lezen best moeilijk. Superboek helpt! Met gratis gesproken boeken. Via internet, in de app Daisylezer of op Daisy-cd. Heb je een leesbeperking? Schrijf je dan hier gratis in en ontdek supersnel de mooie, gekke en spannende verhalen van Superboek.

Makkelijk Lezen Plein

Deze site is voor alle kinderen die lezen niet zo makkelijk vinden.
Ga ook eens naar het Makkelijk Lezen Plein in de bibliotheek.
Daar vind je leuke leesboeken, luisterboeken, DVD's en CD-rom's.


Junior Einstein

Met Junior Einstein kun je oefenen met alle vakken van de basisschool, speciaal voor jouw groep!

Team jeugd en educatie

Team Jeugd en Educatie: wie zijn zij?

Ons team Jeugd en Educatie ondersteunt professionals in hun werk. Wie zijn zij en wat is hun specifieke expertise? Maak (nader) kennis met Angelien, Daniëlle en Miriam en weet waar zij je het best bij kunnen helpen. 

Hulp aan startende lezers

Pure magie! Zo zaten ze nog in de bouwhoek en zo lezen ze, de derde groepers! Hun ontwikkeling gaat razendsnel. Welke boekjes passen goed bij de individuele  leesontwikkeling en hoe help
je het kind (en de ouder) het juiste te vinden? Wat staat tegelijk garant voor leesplezier en trots?

Ouders en scholen doen het samen: het kind profiteert!

Wist je dat het effect van ouders in de leesopvoeding nóg veel groter is dan die van de leerkracht? Hoe bundel je je krachten zodat het kind daar optimaal vanprofiteert? Wij verzamelden enkele tips.

Lees je Digiwijs!

Digitale geletterdheid omvat alle vaardigheden die je nodig hebt
om je in de digitale samenleving te ontwikkelen en staande te houden. In onze maatschappij is dat enorm belangrijk! Maar hoe leren kinderen nu eigenlijk wat echt en wat nep is in deze digitale samenleving? In de nieuwe boekenserie Lees je digiwijs, schrijven verschillende kinderboekenschrijvers én experts over onderwerpen die bij digitale geletterdheid horen.

Nieuwsbrief voor jeugd en onderwijs

Lees hier de Nieuwsbrief voor jeugd en onderwijs. Wil jij deze nieuwsbrief de volgende keer in je mailbox ontvangen? Stuur dan een mailtje naar info@debibliotheekmaasenpeel.nl onder vermelding van: nieuwsbrief jeugd

Nationale Voorleeswedstrijd

Nienke Hillen, Sophie van der Sanden,
Suus Ebisch en Milou Gommans winnen de kwartfinale van de Nationale
Voorleeswedstrijd!