Kinderen (0-6 jaar)

Leestips 0-6 jaar

Spreekuur Boekstartcoach

Boekstartcoach Daniëlle is elke donderdagmiddag van 13.30 tot 14.30 uur in de Bibliotheek Reuver voor het beantwoorden van vragen over lezen en voorlezen.

De Voorleeshoek

Bekijk de voorleesfilmpjes van De Voorleeshoek in de bibliotheek en thuis met jouw bibliotheekpasje.

Bereslim

Digitale prentenboeken, leerzame taalspellen en spellen die een goede taakaanpak stimuleren.

Schooltv

Ook voor de allerkleinsten staan op schooltv leuke, leerzame filmpjes.

Voorlezen in je eigen taal is heel belangrijk voor de ontwikkeling van de woordenschat van je kindje. Spreek je nog niet zo goed Nederlands dan kun je het beste gewoon in je moedertaal voorlezen. Kleine kinderen leren snel het Nederlands op het kinderdagverblijf of op school. Hoe leuk is het om samen met je kind het Nederlands te ontdekken? Laat je kind je ook vertellen in zijn eigen taal welke woordjes hij of zij geleerd heeft. Pak er een leuk aanwijsboek of zoekboek bij en ga zo samen op zoek naar de Nederlandse woorden. Dit filmpje is speciaal voor Pools sprekende ouders waarin uitgelegd wordt hoe belangrijk voorlezen is. Ook staan naast het filmpje ook 2 folders over het belang van (voor)lezen, deze zijn ook in het Pools.

Ben jij al lid van de Bibliotheek?

Het belang van voorlezen

Daniëlle geeft tips over voorlezen aan kleine kinderen.

Ken je Biebie al?

Dit jaar zijn Beesel en Peel en Maas uitgeroepen tot Voorleesgemeenten 2020. Op 20 februari werd het officiële startschot gegeven op het veer tussen Kessel en Beesel dat de beide gemeenten met elkaar verbindt.
Ook mascotte BieBie was hierbij aanwezig. 

Deskundigheidsbevordering leidsters kinderopvang

Laaggeletterdheid: signaleren, bespreekbaar maken en denken in oplossingen. Dat is in een vogelvlucht de inhoud van de workshop op dinsdagmiddag 6 oktober. Speciaal voor leidsters in de kinderopvang biedt Ivette Sprooten handreikingen. 

Klik voor meer informatie en opgeven