Volwassenen

Bibliotheek Wise app

Altijd en overal toegang tot jouw bibliotheek. In deze app kun je naast het verlengen van geleende materialen bijvoorbeeld ook nieuwe aanwinsten van de bibliotheek bekijken en meteen reserveren.

E-books lenen

Wist je dat je met je jaarabonnement zonder extra kosten ook e-books kunt lenen? Je hebt keuze uit meer dan 25.000 e-books. Je kunt ze lezen op een e-reader, tablet, smartphone en pc/laptop. 

Digitale bronnen

In de bibliotheek kunt u verschillende databanken gratis raadplegen. Sommige zijn zelfs van huis uit te gebruiken.

Klik & Tik

De basiscursus internet, voor mensen die niet of nauwelijks met een computer hebben gewerkt. De cursus is vanuit huis te doen, maar voor begeleiding kun je iedere maandagochtend tussen 10.00 - 11.30 uur in de Bibliotheek Panningen terecht. 

Taalcafé

Het Taalcafé is bedoeld voor iedereen voor wie het Nederlands niet de moedertaal is, maar die graag het Nederlands beter wil leren spreken en lezen. 

Boekentips maart

Boekentips die Maria in maart heeft besproken bij Omroep P&M.
Het gaat deze keer om aangrijpende verhalen uit verschillende landen.

Koffie met...

I.v.m. het Corona-virus zijn deze activiteiten voorlopig afgelast.

Werkzoekenden

Speciaal voor werkzoekenden organiseert de Bibliotheek Panningen iedere vierde dinsdag van de maand van 10.00 - 12.00 uur een Ontmoetingsochtend voor werkzoekenden. Iedere maand wordt een ander thema behandeld.

Daarnaast is er iedere tweede dinsdag van de maand van 9.30 - 11.30 uur een Ontmoetingsochtend buiten ergens in Peel en Maas. De locatie wisselt. Tijdens een lekkere wandeling kun je je ervaringen delen met lotgenoten of gewoon een praatje maken. 

Workshop "Hoe gebruik ik mijn DigiD?

Aanvragen van huurtoeslag, het zoeken van werk, doorgeven van een verhuizing, informatie over de opbouw van uw AOW, gebruik van uw DigiD etc.Vindt u het moeilijk om met de websites van de overheid te werken?Schrijf dan in op de cursus Digisterker.

Hoe gebruik ik mijn DigiD?

Belastingaangifte doen, een toeslag aanvragen of je zorgverzekering bekijken. Steeds meer zaken regel je via de computer en met je DigiD. Op de website Digisterker door Doen! vind je een stap-voor-stap-uitleg hoe je deze zaken zelf kunt doen. Heb je vragen of uitleg nodig om aan de slag te gaan? Neem dan contact op met: m.verhaegh@debibliotheekmaasenpeel.nl

Naar Digisterker door Doen!

Infoloketten Peel en Maas

In Peel en Maas kunt u op verschillende tijdstippen terecht bij diverse infoloketten van de gemeente.

Oefenen.nl

Op deze website verbeter je je vaardigheden. Leer je meer over gezondheid, geld, en opvoeding. Daarnaast kun je er werken aan je vaardigheden rekenen, schrijven, lezen en internetten.

Voorleestips

Daniëlle geeft tips over voorlezen aan kleine kinderen.

Heropening van de Bibliotheek

Op zaterdag 16 mei was directeur Inge van Dongen te gast bij Omroep P&M om te vertellen over hoe de bibliotheken per 18 mei weer open zouden gaan.

Meer leren

Meer leren? Zoals Beter thuiswerken, Lezen en schrijven, Word, Digitale fotografie, Yoga, Sporten en bewegen, Gezond eten, De iPad gebruiken, Excel, een cursus Geluk en meer.
28 gratis trainingen. Voor iedereen beschikbaar. Na aanmelding krijg je een inlogcode.

PeelenMaasNet

Vier maal per jaar organiseert PeelenMaasNet een Genealogie-Café in de Bibliotheek Panningen.