Volwassenen


Bibliotheek Wise app

Altijd en overal toegang tot jouw bibliotheek. In deze app kun je naast het verlengen van geleende materialen bijvoorbeeld ook nieuwe aanwinsten van de bibliotheek bekijken en meteen reserveren.

Download voor IOS (iPhone/iPad)

Download voor Android

E-books lenen

Online Bibliotheek

Wist je dat je met je jaarabonnement zonder extra kosten ook e-books kunt lenen? Je hebt keuze uit duizenden e-books. Je kunt ze lezen op een e-reader, tablet, smartphone en pc/laptop. 

Naar e-books lenen


Volg ook een gratis cursus van Soofos of Goodhabitz!

Oefenen en hulp

Lezen, schrijven, praten en rekenen: belangrijk in je dagelijks leven. Ook heb je vaak de computer nodig. Heb je vragen of wil je hulp? Kom gratis langs! Je hoeft geen lid te zijn.  Je kunt zelf of samen oefenen. Of een cursus volgen, thuis of in de Bibliotheek.

Welke hulp biedt jouw bieb?

Passend lezen

Ben je blind, slechtziend of dyslectisch en lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis de gesproken boeken lenen van Bibliotheekservice Passend Lezen.

Naar Passend lezen

Klik & Tik

De basiscursus internet, voor mensen die niet of nauwelijks met een computer hebben gewerkt. De cursus is vanuit huis te doen, maar voor begeleiding kun je in de Bibliotheek terecht. Vraag in jouw vestiging naar de mogelijkheden of stuur een mail naar info@taalpuntpeelenmaas.nl of naar info@taalpuntbeesel.nl

Ondernemerscafé, platform voor ondernemers in Noord-Limburg

Elke maand praat Jannine van der Naald bij Omroep P&M met ondernemers uit de regio over een verrassend thema. Ook trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt komen aan bod.

Lees meer

BruTaal met taal

Met taal kun je alles zeggen. Op welke manier dan ook. Dit jaar kiest de Bibliotheek Maas en Peel voor het thema “BruTAAL met taal”. Taalontwikkeling is namelijk belangrijk om mee te kunnen doen in de samenleving! Het is een basisbehoefte voor iedereen, waarbij de Bibliotheek graag helpt deze te ontwikkelen.

Naar BruTaal met taal

Dwars door Limburg

Voor het onderdeel ‘Boeken, bibliotheek en lezen’ zijn onze Jacqueline van vestiging Maasbree en Daniëlle van vestiging Kessel en Baarlo vaste gast. Wil je de boekentips die zij geven nalezen? Of de uitzending terugkijken? Dat kan op deze pagina. Het programma wordt elke donderdag vanaf 18.00 uur uitgezonden (daarna in de carrousel). Bekijk hieronder de volledige uitzendingen van Dwars door Limburg.

Dat kan op deze pagina