Volwassenen


Bibliotheek Wise app

Altijd en overal toegang tot jouw bibliotheek. In deze app kun je naast het verlengen van geleende materialen bijvoorbeeld ook nieuwe aanwinsten van de bibliotheek bekijken en meteen reserveren.

Download voor IOS (iPhone/iPad)

Download voor Android

E-books lenen

Online Bibliotheek

Wist je dat je met je jaarabonnement zonder extra kosten ook e-books kunt lenen? Je hebt keuze uit duizenden e-books. Je kunt ze lezen op een e-reader, tablet, smartphone en pc/laptop. 

Naar e-books lenen

Download vooe IOS (iPhone/iPad)

Download voor Android


Volg ook een gratis cursus van Soofos of Goodhabitz!

Oefenen en hulp

Lezen, schrijven, praten en rekenen: belangrijk in je dagelijks leven. Ook heb je vaak de computer nodig. Heb je vragen of wil je hulp? Kom gratis langs! Je hoeft geen lid te zijn.  Je kunt zelf of samen oefenen. Of een cursus volgen, thuis of in de Bibliotheek.

Welke hulp biedt jouw bieb?

Passend lezen

Ben je blind, slechtziend of dyslectisch en lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis de gesproken boeken lenen van Bibliotheekservice Passend Lezen.

Naar Passend lezen

Klik & Tik

De basiscursus internet, voor mensen die niet of nauwelijks met een computer hebben gewerkt. De cursus is vanuit huis te doen, maar voor begeleiding kun je in de Bibliotheek terecht. Vraag in jouw vestiging naar de mogelijkheden of stuur een mail naar info@taalpuntpeelenmaas.nl of naar info@taalpuntbeesel.nl

De wereld van...

Stel je eens voor: je bent verantwoordelijk voor de opvang, begeleiding en veiligheid van asielzoekers in heel Nederland. Meijelnaar Rogér Pellemans wéét hoe dat is: hij is directeur Opvang & Begeleiding bij het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers).

Nieuwsgierig? Stel je vragen aan Rogér op 22 februari!

Meer info en aanmelden

De wereld van...

Tijdens een bijeenkomst ‘De Wereld van…’ mag je vragen stellen aan een bijzondere gast met roots uit de regio. Je krijgt inzicht in onderwerpen en thema's die passen in deze tijd. Het verruimt je blik, zorgt voor impact, inspiratie, ontmoeting en debat. Iedereen kan de opnames gratis bijwonen. De gast en het onderwerp zijn iedere uitzending verschillend, maar steeds inspirerend! 'De Wereld van...' is een samenwerking tussen Omroep P&M en de Bibliotheek Maas en Peel en wordt uitgezonden op de lokale TV!

Naar de uitzendingen

Dwars door Limburg

Voor het onderdeel ‘Boeken, bibliotheek en lezen’ zijn enkele van onze medewerkers vaste gast. Wil je de boekentips die zij geven nalezen? Of de uitzending terugkijken? Dat kan op deze pagina. Het programma wordt elke donderdag vanaf 18.00 uur uitgezonden (daarna in de carrousel). Bekijk hieronder de volledige uitzendingen van Dwars door Limburg.

Dat kan op deze pagina

Laatste aflevering met bijdrage van Lizette