De corona-maatregelen zijn aangescherpt. Gelukkig zijn de Bibliotheken gewoon open volgens de normale openingstijden.
Uiteraard gelden de basisregels: Als je klachten hebt blijf je thuis. Je wast regelmatig je handen en niest/hoest in je elleboog. Je houdt 1,5 meter afstand van anderen. Een mondkapje is verplicht.

Volwassenen

Bibliotheek Wise app

Altijd en overal toegang tot jouw bibliotheek. In deze app kun je naast het verlengen van geleende materialen bijvoorbeeld ook nieuwe aanwinsten van de bibliotheek bekijken en meteen reserveren.

E-books lenen

Online Bibliotheek

Wist je dat je met je jaarabonnement zonder extra kosten ook e-books kunt lenen? Je hebt keuze uit duizenden e-books. Je kunt ze lezen op een e-reader, tablet, smartphone en pc/laptop. 

Digitale bronnen

In de bibliotheek kunt u verschillende databanken gratis raadplegen. Sommige zijn zelfs van huis uit te gebruiken.

Klik & Tik

De basiscursus internet, voor mensen die niet of nauwelijks met een computer hebben gewerkt. De cursus is vanuit huis te doen, maar voor begeleiding kun je iedere maandagochtend tussen 10.00 - 11.30 uur in de Bibliotheek Panningen terecht. 

Taalcafé

Het Taalcafé is bedoeld voor iedereen voor wie het Nederlands niet de moedertaal is, maar die graag het Nederlands beter wil leren spreken en lezen. 

Passend lezen

Ben je blind, slechtziend of dyslectisch en lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis de gesproken boeken lenen van Bibliotheekservice Passend Lezen.

Koffie met...

Koffie met... is een bijeenkomst waarbij de bibliotheek elke maand een gast uitnodigt die met de bezoekers in gesprek gaat over een bepaald onderwerp. Bezoekers kunnen gratis deelnemen en hoeven zich niet aan te melden. Kom gerust. Je bent van harte welkom.

Momenteel zijn in verband met de coronamaatregelen geen bijeenkomsten gepland.

Werkzoekenden

Speciaal voor werkzoekenden organiseert de Bibliotheek Panningen iedere vierde dinsdag van de maand van 10.00 - 12.00 uur een Ontmoetingsochtend voor werkzoekenden. Iedere maand wordt een ander thema behandeld.

Daarnaast is er iedere tweede dinsdag van de maand van 9.30 - 11.30 uur een Ontmoetingsochtend buiten ergens in Peel en Maas. De locatie wisselt. Tijdens een lekkere wandeling kun je je ervaringen delen met lotgenoten of gewoon een praatje maken. 

Workshop "Hoe gebruik ik mijn DigiD?

Aanvragen van huurtoeslag, het zoeken van werk, doorgeven van een verhuizing, informatie over de opbouw van uw AOW, gebruik van uw DigiD etc.Vindt u het moeilijk om met de websites van de overheid te werken?Schrijf dan in op de cursus Digisterker.

Leer online en blijf je ontwikkelen | nieuw cursusaanbod

Infoloketten Peel en Maas

In Peel en Maas kunt u op verschillende tijdstippen terecht bij diverse infoloketten van de gemeente.

Oefenen.nl

Op deze website verbeter je je vaardigheden. Leer je meer over gezondheid, geld, en opvoeding. Daarnaast kun je er werken aan je vaardigheden rekenen, schrijven, lezen en internetten.

Voorleestips

Daniëlle geeft tips over voorlezen aan kleine kinderen.

PeelenMaasNet

Vier maal per jaar organiseert PeelenMaasNet een Genealogie-Café in de Bibliotheek Panningen.