Volwassenen

Bibliotheek Wise app

Altijd en overal toegang tot jouw bibliotheek. In deze app kun je naast het verlengen van geleende materialen bijvoorbeeld ook nieuwe aanwinsten van de bibliotheek bekijken en meteen reserveren.

Download voor IOS (iPhone/iPad)

Download voor Android

E-books lenen

Online Bibliotheek

Wist je dat je met je jaarabonnement zonder extra kosten ook e-books kunt lenen? Je hebt keuze uit duizenden e-books. Je kunt ze lezen op een e-reader, tablet, smartphone en pc/laptop. 

Naar e-books lenen


Volg ook een gratis cursus van Soofos of Goodhabitz!

Klik & Tik

De basiscursus internet, voor mensen die niet of nauwelijks met een computer hebben gewerkt. De cursus is vanuit huis te doen, maar voor begeleiding kun je in de Bibliotheek terecht. Vraag in jouw vestiging naar de mogelijkheden of stuur een mail naar w.boonen@debibliotheekmaasenpeel.nl

Lees meer

Taalcafé

Het Taalcafé is bedoeld voor iedereen voor wie het Nederlands niet de moedertaal is, maar die graag het Nederlands beter wil leren spreken en lezen. 

Lees meer

Passend lezen

Ben je blind, slechtziend of dyslectisch en lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis de gesproken boeken lenen van Bibliotheekservice Passend Lezen.

Naar Passend lezen

Ondernemerscafé, platform voor ondernemers in Noord-Limburg

Elke maand praat Jannine van der Naald bij Omroep P&M met ondernemers uit de regio over een verrassend thema. Ook trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt komen aan bod.

Lees meer

Werkzoekenden

Speciaal voor werkzoekenden organiseert de Bibliotheek Panningen iedere vierde dinsdag van de maand van 10.00 - 12.00 uur een Ontmoetingsochtend voor werkzoekenden. Iedere maand wordt een ander thema behandeld.

Daarnaast is er iedere tweede dinsdag van de maand van 9.30 - 11.30 uur een Ontmoetingsochtend buiten ergens in Peel en Maas. De locatie wisselt. Tijdens een lekkere wandeling kun je je ervaringen delen met lotgenoten of gewoon een praatje maken. 

Lees meer

Workshop "Hoe gebruik ik mijn DigiD?

Aanvragen van huurtoeslag, het zoeken van werk, doorgeven van een verhuizing, informatie over de opbouw van uw AOW, gebruik van uw DigiD etc.Vindt u het moeilijk om met de websites van de overheid te werken?Schrijf dan in op de cursus Digisterker.

Lees meer

Dwars door Limburg

Voor het onderdeel ‘Boeken, bibliotheek en lezen’ zijn onze Jacqueline van vestiging Maasbree en Daniëlle van vestiging Kessel en Baarlo vast gast. Wil je de boekentips die zij geven nalezen? Of de uitzending terugkijken? Dat kan op deze pagina. Het programma wordt elke donderdag vanaf 18.00 uur uitgezonden (daarna in de carrousel). Bekijk hieronder de volledige uitzendingen van Dwars door Limburg.

Dat kan op deze pagina

PeelenMaasNet

Vier maal per jaar organiseert PeelenMaasNet een Genealogie-Café in de Bibliotheek.

Naar PeelenMaasNet

Oefenen.nl

Op deze website verbeter je je vaardigheden. Leer je meer over gezondheid, geld, en opvoeding. Daarnaast kun je er werken aan je vaardigheden rekenen, schrijven, lezen en internetten.

Naar oefenen.nl