De corona-maatregelen zijn aangescherpt. Gelukkig zijn de Bibliotheken gewoon open volgens de normale openingstijden.
Uiteraard gelden de basisregels: Als je klachten hebt blijf je thuis. Je wast regelmatig je handen en niest/hoest in je elleboog. Je houdt 1,5 meter afstand van anderen. Een mondkapje is verplicht.

Hulp bij lezen

Niet of niet voldoende kunnen lezen en schrijven;1 op de 10 Nederlanders heeft hier problemen mee. En dat terwijl lezen en schrijven essentieel zijn om mee te kunnen doen in onze maatschappij. Kunnen lezen en schrijven zijn een voorwaarde bij de armoedebestrijding.
Ook in uw omgeving kan iemand moeite hebben om te lezen, schrijven of rekenen.
De Bibliotheek biebt hulp in de strijd tegen laaggeletterdheid.

Taalpunt Beesel

Taalpunt Beesel

Taalpunt Beesel in de Bibliotheek Reuver is er voor al uw vragen op het gebied van taal.

Taalpunt Peel en Maas

boekstart

Het Taalpunt start vanaf 1 juli 2020 met een dagelijks inloopspreekuur in het Huis van de Gemeente.

Dyslexie

De Bibliotheek biedt hulp bij dyslexie. Zo zijn er voor kinderen met dyslexie speciale boekenreeksen. Volwassenen kunnen baat hebben bij het lezen van boeken met een duidelijke druk. Vraag in de bibliotheek naar welke hulp wij verder kunnen bieden. 

Oefenen.nl

oefenen.nl

Oefenen.nl is de plek waar je zelf kunt oefenen met taal, rekenen, computer en internet. En ook omgaan met geld, gezondheid, verkeersregels en nog veel meer. Als je thuis oefent is Oefenen.nl gratis.

Passend lezen

Passend lezen

Heb je een leesbeperking? Dan helpt Passend Lezen je om te blijven lezen! 

Luisterboeken

LuisterBieb

Luisterboeken worden door steeds meer mensen ontdekt als ideale manier om te ontspannen en toch te lezen. De ene persoon luistert omdat hij/zij slechtziend is, de ander omdat hij/zij bijvoorbeeld de reistijd in auto of trein aangenaam wilt doorbrengen.

Boekstart

Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten.