Jongeren & studenten

Hey jij!

Leuk dat je een kijkje neemt op onze jongerenpagina.  

Als Bibliotheek vinden wij het belangrijk om ook voor jouw doelgroep gave activiteiten te organiseren. Dat doen we samen met een steeds groter wordende groep jongeren. Op deze pagina vind je meer info over alles wat wij voor jou kunnen betekenen.      

Heb je bijvoorbeeld onze podcasts al gezien? Scrol naar beneden voor alle podcasts die we maken samen met Omroep P&M. En check de blogs van ons vlammende blogteam dan ook meteen!   

Meet Laura, Sanne en Imme!

Wekelijks schrijven zij een blog over herkenbare, alledaagse of bijzondere dingen uit het leven van een jongere. Wil jij ook blogger worden voor de bieb? We zijn altijd blij met nieuw schrijftalent! Neem contact met ons op via de contactgegevens onderaan deze pagina.   


Podcast 'Eerste hulp bij…'.

Samen met Omroep P&M maken wij iedere maand een nieuwe aflevering voor de podcast 'Eerste hulp bij…'. Elke aflevering gaan een expert en een jongere in gesprek over een bepaald thema met als doel om jou te informeren en inspireren. Pak je wandelschoenen en oortjes erbij, ga naar buiten en luister mee!  

Wat is er voor jou te vinden in de Bibliotheek Maas en Peel, ook als je geen lid bent?

 • Studie- en werkplekken met stopcontacten
 • Gratis Wifi
 • Printmogelijkheden
 • Gratis koffie en thee

Als lid van de bieb kun je genieten van al onze diensten.

Voor maar 43,50 euro per jaar heb je toegang tot al onze boeken en tijdschriften, zowel fysiek als online. En wist je dat we ook een grote collectie luisterboeken hebben?

Daarnaast kun je als lid gratis deelnemen aan een groot aantal online cursussen van GoodHabitz en Soofos en krijg je korting op andere workshops, lezingen en cursussen die we organiseren.


Ideeën

Heb je ideeën voor evenementen die wij met en voor jouw doelgroep kunnen organiseren? Mis je een bepaald genre of specifiek boek in onze collectie? Wil je graag onderdeel uitmaken van het blogteam, of heb je mooie input voor de podcasts? Neem contact op met onze collega Linde (l.bijlmakers@debibliotheekmaasenpeel.nl) om te kijken wat de mogelijkheden zijn.   

Volg je ons al op social media?

Volg @YoungBiebMP op Instagram om helemaal up-to-date te blijven van de nieuwste blogs, podcasts en meer!


Onze Blogs op een rij

Resultaat 1 - 10 (van 30)

 • De laatste loodjes Bekijk details

  Hoewel de meivakantie voor de meeste mensen een rustige periode is om even bij te komen van het harde werk en lekker in het zonnetje te kunnen genieten van de rust, is deze periode voor de examenkandidaten een hels stadium. Binnenkort staan namelijk de centrale eindexamens voor de deur. Dat laatste papiertje dat je moet behalen om eindelijk te kunnen doen wat je leuk vindt, kan behoorlijk wat stress opleveren. Dus hierbij een aantal tips om deze laatste loodjes zo goed mogelijk door te komen.

  Bekijk details van De laatste loodjes

 • Trainxiety  Bekijk details

  Net als waarschijnlijk bijna iedere andere student zit ik relatief vaak in de trein. Pas ook weer: toen ging ik vanuit huis richting Oss, naar de middelbare school waar ik werk. Op station Nijmegen heb ik dan gewoon 17 hele minuten overstaptijd. En toch haalde ik mijn trein maar net, met dank aan mijn goed-geoefende “shit-mijn-trein-gaat-over-een-minuut-en-staat-aan-de-andere-kant-van-het-spoor”-sprintje.

  Bekijk details van Trainxiety 

 • Guilty pleasures óf ultieme genietmomentjes Bekijk details

  Volgens de encyclopedie wordt een guilty pleasure gedefinieerd als iets waar je naar verlangt maar waar je van weet dat het slecht is, dat je het eigenlijk niet mag doen, maar waar je (uitzonderlijk) toch aan toegeeft. Het feit dat iets taboe of niet toegelaten is, maakt het vaak nog extra spannend of leuk.

  Bekijk details van Guilty pleasures óf ultieme genietmomentjes

 • Wordt het te veel? Hier, neem wat nostalgie Bekijk details

  Ik hoef niet te zeggen waarom het leven stressvol is. Sterker nog, ik moet je nu waarschijnlijk mijn excuses aanbieden omdat ik je eraan herineer. Ongetwijfeld speelt zich nu een compilatie af in je hoofd. Zet hem op pauze, we gaan even herinneringen opgraven. Bereid je voor op “omg ja!” te denken.

  Bekijk details van Wordt het te veel? Hier, neem wat nostalgie

 • Aan alle spellenwinkels… Bekijk details

  Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar af en toe heb ik gewoon zin in een ouderwetse spelletjesavond. Gezellig met een drankje en wat snacks Ganzenbord, 30 Seconds en Levensweg, Pim Pam Pet en Monopoly spelen. Wat nog ontbreekt in dit rijtje is Triviant, of Trivial Pursuit, maar daar ga ik toch echt niet meer aan beginnen.

  Bekijk details van Aan alle spellenwinkels…

 • Kleding Struggles Bekijk details

  Elke keer is het weer hetzelfde feestje. Ik kan er niet meer aan ontkomen en moet toch echt de stad in om een nieuwe broek te kopen. Want let’s face it; als je broek zo dun wordt, dat je het idee krijgt dat ie de volgende wasbeurt niet overleeft, is dat ding toch echt aan vervanging toe. En hier begint de ellende…

  Bekijk details van Kleding Struggles

 • Voel je je shit? Doe dit! (Advies wat je niet wil horen omdat je weet dat het klopt) Bekijk details

  Als je er even helemaal doorheen zit, heb je waarschijnlijk geen zin om ook maar iets te doen. Nu mag je jezelf de ruimte gunnen om je emoties te voelen, maar genoeg is genoeg. Urenlang zitten mokken zal je niet helpen om je beter te voelen. Hier 3 dingen die wél kunnen helpen (of in ieder geval gezonder zijn dan wat je nu doet):

  Bekijk details van Voel je je shit? Doe dit! (Advies wat je niet wil horen omdat je weet dat het klopt)

 • Nog maar 2.500 stappen… Bekijk details

  Als je het mij vraagt, is een van de meest vervelende eigenschappen van onze moderne smartphones niet de verslavingsfactor van sociale media, niet het felle licht dat zorgt voor hoofdpijn, en ook niet de neiging die je krijgt om letterlijk tijdens het kijken van een film alle acteurs te gaan Googlen (al vinden mijn huisgenoten dat soms wél vervelend). Nee, volgens mij is het aller irritantste toch die stomme stappenteller.

  Bekijk details van Nog maar 2.500 stappen…

 • Stemmen stemmen en nog eens stemmen! Bekijk details

  Het is een blijvende problematiek waar veel gemeenten tegenwoordig mee worstelen: jongeren naar de stembus krijgen voor de verkiezingen. De opkomst van jongeren die gaan stemmen is bij de gemeenteraadsverkiezingen een stuk lager dan bij de landelijke verkiezingen. Waar komt die desinteresse in de lokale politiek vandaan? En hoe kunnen we dat veranderen?

  Bekijk details van Stemmen stemmen en nog eens stemmen!

 • Lezen na de lijst Bekijk details

  Toen ik vroeger op vakantie ging, las ik met gemak vijftien boeken in twee weken. Tijdens de bovenbouw van de middelbare heb ik zo goed als geen niet-verplicht boek gelezen. Twee van de boeken die ik moest lezen voor de lijst roepen nog steeds woede in me op. Ergens ging iets mis.

  Bekijk details van Lezen na de lijst

Paginanavigatie