Jongeren & studenten

Hey jij!

Leuk dat je een kijkje neemt op onze jongerenpagina.  

Als Bibliotheek vinden wij het belangrijk om ook voor jouw doelgroep gave activiteiten te organiseren. Dat doen we samen met een steeds groter wordende groep jongeren. Op deze pagina vind je meer info over alles wat wij voor jou kunnen betekenen.      

Heb je bijvoorbeeld onze podcasts al gezien? Scrol naar beneden voor alle podcasts die we maken samen met Omroep P&M. En check de blogs van ons vlammende blogteam dan ook meteen!   

Meet Laura, Anne en Imme!

Wekelijks schrijven zij een blog over herkenbare, alledaagse of bijzondere dingen uit het leven van een jongere. Wil jij ook blogger worden voor de bieb? We zijn altijd blij met nieuw schrijftalent! Neem contact met ons op via de contactgegevens onderaan deze pagina.   


Podcast 'Eerste hulp bij…'.

Samen met Omroep P&M maken wij iedere maand een nieuwe aflevering voor de podcast 'Eerste hulp bij…'. Elke aflevering gaan een expert en een jongere in gesprek over een bepaald thema met als doel om jou te informeren en inspireren. Pak je wandelschoenen en oortjes erbij, ga naar buiten en luister mee!  

Wat is er voor jou te vinden in de Bibliotheek Maas en Peel, ook als je geen lid bent?

 • Studie- en werkplekken met stopcontacten
 • Gratis Wifi
 • Printmogelijkheden
 • Gratis koffie en thee

Als lid van de bieb kun je genieten van al onze diensten.

Voor maar 43,50 euro per jaar heb je toegang tot al onze boeken en tijdschriften, zowel fysiek als online. En wist je dat we ook een grote collectie luisterboeken hebben?

Daarnaast kun je als lid gratis deelnemen aan een groot aantal online cursussen van GoodHabitz en Soofos en krijg je korting op andere workshops, lezingen en cursussen die we organiseren.


Ideeën

Heb je ideeën voor evenementen die wij met en voor jouw doelgroep kunnen organiseren? Mis je een bepaald genre of specifiek boek in onze collectie? Wil je graag onderdeel uitmaken van het blogteam, of heb je mooie input voor de podcasts? Neem dan contact op met onze afdeling Communicatie: communicatie@debibliotheekmaasenpeel.nl.   

Volg je ons al op social media?

Volg @YoungBiebMP op Instagram om helemaal up-to-date te blijven van de nieuwste blogs, podcasts en meer!


Onze Blogs op een rij

Resultaat 1 - 10 (van 127)

 • Op mijn paarse badslippers Bekijk details

  Even een situatieschets: Het is 9 uur in de ochtend. Over mijn schouder hangt een handdoek en in mijn hand heb ik een tandenborstel geklemd. Zonder enige gêne loop ik met een nog verward hoofd van de slaap op mijn felle paarse badslippers richting het toiletgebouw. De lucht is blauw en het zonnetje schijnt.

 • Overleef de eindexamenweken: vijf handige tips om stress te verminderen en succes te behalen Bekijk details

  Morgen is het zover. De dag waarop de eindexamens beginnen, hangt als een zwaard van Damocles boven je hoofd. Terwijl je langzaam de bekende fietsenstalling van je middelbare school nadert, voel je de spanning in de lucht hangen, als een dichte mist die zich langzaam over het terrein verspreidt. De atmosfeer is doordrongen van nervositeit en verwachting, alsof elke stap die je zet een cruciaal moment markeert in dit eindspel van je schoolcarrière.

 • Soms zit het even mee (en soms ook niet) Bekijk details

  Op een dinsdagavond zit ik op de fiets richting het sportveld. Het is april en hoewel mijn hoofd al een tijdje alleen maar aan de zon kan denken, zit ik toch met mijn dikke winterjas tegen de snijdende wind in te trappen. En, oh ja, het regent pijpenstelen. Wanneer ik voel dat zelfs mijn ondergoed nat begint te worden, heb ik het even gehad. ‘Waar heb ik dit aan verdiend?’ hoor ik mijzelf denken. Na wat gevloek en een dosis zelfmedelijden rest mij toch niet anders dan gewoon stug doortrappen, want...

 • Het galaseizoen begint weer Bekijk details

  Het is weer lente en dat betekent maar één ding: het galaseizoen begint weer. En dan bedoel ik niet alleen het MET-gala en alle celebrity reutemeteut, maar ook de ‘oefen’-gala’s, eindexamengala's en de galafeesten die studie-/studentenverenigingen meestal organiseren. Voordat ik vertrok naar het volgende gala in het rijtje, reflecteerde ik op alle vormen die dit mooie evenement al heeft aangenomen in mijn leven. 

 • De kracht van jong geschat worden: méér dan alleen een cijfer Bekijk details

  Toen ik op mijn dertiende op vakantie ging naar Amerika en een meisje aan mij vroeg: ‘Are you also nine years old?’ dacht ik dat het niet erger kon… ondertussen weet ik wel beter.

 • “Huh, wanneer heb jij je haar geverfd?” Bekijk details

  Pas stond ik met vrienden in de Kruidvat omdat ik nog douchegel moest kopen en ik gezien had dat de winkel die week hoge kortingen had. Klinkt niet echt als een begin van een goed verhaal. Alleen vervolgens liepen we door het gangpad met de haarverf en vanaf dat moment verliep de dag heel anders dan ik had verwacht.

 • Alles wordt 'gewassen' Bekijk details

  Op een donderdagochtend rond een uur of negen in loop ik de Openbare Bibliotheek aan de Amstel binnen. Ik heb mij voorgnomen om vóór mijn werk de nodige uurtjes in de eerstvolgende scriptie deadline te steken, die al een aantal weken in mijn nek hijgt. Zodra ik mijn opstart-cappuccino heb gehaald en mij positioneer aan een tafeltje, open ik vol goede moed mijn nog lege scriptiedocument.

 • In de ban van influencerwaanzin Bekijk details

  In de razendsnelle wereld van sociale media lijkt het bijna onmogelijk om te ontsnappen aan de schijnwerpers van influencers. Deze digitale trendsetters, met hun perfect ogende levens en glimmende producten, hebben een aanzienlijke impact op onze samenleving. Voordat we ons laten meeslepen door de schijnbaar onfeilbare houding van influencers, is het essentieel om een kritische bril op te zetten en te beseffen dat achter de perfectie vaak een andere realiteit schuilt.

 • Sitcomstress Bekijk details

  Stel je voor, na een dag hard werken beloon je jezelf door lekker op de bank te ploffen voor een avondje heerlijk nietsdoen. Je raakt de afstandsbediening van de tv al aan, maar dan volgt de vreselijke realisatie: je hebt geen flauw idee wat je eigenlijk gaat kijken. Twee uur verder en je zapt nog steeds door Netflix. 

 • Even alles op een rijtje Bekijk details

  Ik schrijf deze blog terwijl ik lamlendig op de bank lig bij mijn ouders thuis. Ik heb voor de tweede keer in dezelfde maand de griep. In volle ontkenning probeer ik mijn ouders ervan te overtuigen dat het aan de tijd van het seizoen ligt, dat iedereen nu ziek wordt. Mijn ouders weten wel beter en werpen me een ironische blik toe. En het ergste is, diep van binnen weet ik dat ze gelijk hebben, want ik ben mijzelf weer compleet voorbijgelopen en daar betaal ik nu de prijs voor.

Paginanavigatie