Jongeren & studenten

Hey jij!

Leuk dat je een kijkje neemt op onze jongerenpagina.  

Als Bibliotheek vinden wij het belangrijk om ook voor jouw doelgroep gave activiteiten te organiseren. Dat doen we samen met een steeds groter wordende groep jongeren. Op deze pagina vind je meer info over alles wat wij voor jou kunnen betekenen.      

Heb je bijvoorbeeld onze podcasts al gezien? Scrol naar beneden voor alle podcasts die we maken samen met Omroep P&M. En check de blogs van ons vlammende blogteam dan ook meteen!   

Meet Laura, Anne en Imme!

Wekelijks schrijven zij een blog over herkenbare, alledaagse of bijzondere dingen uit het leven van een jongere. Wil jij ook blogger worden voor de bieb? We zijn altijd blij met nieuw schrijftalent! Neem contact met ons op via de contactgegevens onderaan deze pagina.   


Podcast 'Eerste hulp bij…'.

Samen met Omroep P&M maken wij iedere maand een nieuwe aflevering voor de podcast 'Eerste hulp bij…'. Elke aflevering gaan een expert en een jongere in gesprek over een bepaald thema met als doel om jou te informeren en inspireren. Pak je wandelschoenen en oortjes erbij, ga naar buiten en luister mee!  

Wat is er voor jou te vinden in de Bibliotheek Maas en Peel, ook als je geen lid bent?

 • Studie- en werkplekken met stopcontacten
 • Gratis Wifi
 • Printmogelijkheden
 • Gratis koffie en thee

Als lid van de bieb kun je genieten van al onze diensten.

Voor maar 43,50 euro per jaar heb je toegang tot al onze boeken en tijdschriften, zowel fysiek als online. En wist je dat we ook een grote collectie luisterboeken hebben?

Daarnaast kun je als lid gratis deelnemen aan een groot aantal online cursussen van GoodHabitz en Soofos en krijg je korting op andere workshops, lezingen en cursussen die we organiseren.


Ideeën

Heb je ideeën voor evenementen die wij met en voor jouw doelgroep kunnen organiseren? Mis je een bepaald genre of specifiek boek in onze collectie? Wil je graag onderdeel uitmaken van het blogteam, of heb je mooie input voor de podcasts? Neem dan contact op met onze afdeling Communicatie: communicatie@debibliotheekmaasenpeel.nl.   

Volg je ons al op social media?

Volg @YoungBiebMP op Instagram om helemaal up-to-date te blijven van de nieuwste blogs, podcasts en meer!


Onze Blogs op een rij

Resultaat 1 - 10 (van 119)

 • Alles wordt 'gewassen' Bekijk details

  Op een donderdagochtend rond een uur of negen in loop ik de Openbare Bibliotheek aan de Amstel binnen. Ik heb mij voorgnomen om vóór mijn werk de nodige uurtjes in de eerstvolgende scriptie deadline te steken, die al een aantal weken in mijn nek hijgt. Zodra ik mijn opstart-cappuccino heb gehaald en mij positioneer aan een tafeltje, open ik vol goede moed mijn nog lege scriptiedocument.

 • In de ban van influencerwaanzin Bekijk details

  In de razendsnelle wereld van sociale media lijkt het bijna onmogelijk om te ontsnappen aan de schijnwerpers van influencers. Deze digitale trendsetters, met hun perfect ogende levens en glimmende producten, hebben een aanzienlijke impact op onze samenleving. Voordat we ons laten meeslepen door de schijnbaar onfeilbare houding van influencers, is het essentieel om een kritische bril op te zetten en te beseffen dat achter de perfectie vaak een andere realiteit schuilt.

 • Sitcomstress Bekijk details

  Stel je voor, na een dag hard werken beloon je jezelf door lekker op de bank te ploffen voor een avondje heerlijk nietsdoen. Je raakt de afstandsbediening van de tv al aan, maar dan volgt de vreselijke realisatie: je hebt geen flauw idee wat je eigenlijk gaat kijken. Twee uur verder en je zapt nog steeds door Netflix. 

 • Even alles op een rijtje Bekijk details

  Ik schrijf deze blog terwijl ik lamlendig op de bank lig bij mijn ouders thuis. Ik heb voor de tweede keer in dezelfde maand de griep. In volle ontkenning probeer ik mijn ouders ervan te overtuigen dat het aan de tijd van het seizoen ligt, dat iedereen nu ziek wordt. Mijn ouders weten wel beter en werpen me een ironische blik toe. En het ergste is, diep van binnen weet ik dat ze gelijk hebben, want ik ben mijzelf weer compleet voorbijgelopen en daar betaal ik nu de prijs voor.

 • De gekte van de Stanley Cup: trending naar abnormale prijzen Bekijk details

  Twee weken terug bevond ik mij in het winkelcentrum van Panningen en mijn mond viel open van verbazing. Voor mij stond een meisje van nog geen tien jaar oud en mijn ogen bleven rusten op wat ze in haar handen had geklemd: de welbekende Stanley Cup. Wellicht vraag je je af waarom dit mij zo verraste, maar ik herinner me nog goed dat ik in mijn jongere jaren tevreden was met mijn K3-drinkbeker van acht euro, in tegenstelling tot de prijzige beker die het meisje tegenover mij nu vasthield. Wat is...

 • Valentijnsdag: dag van de liefde of commerciële marketingtruc? Bekijk details

  Valentijnsdag. Je kan er simpelweg niet omheen. Weken van tevoren vliegen de reclamespotjes je al om de oren. Hartstikke leuk om met je geliefde gezellig samen te zijn en de liefde te vieren, maar soms kan dit ook best confronterend zijn. Zeker als je net door een break-up gaat, of wanneer je een geliefde bent verloren.

 • Voetbalfanatisme Bekijk details

  Het is koud, voor mijn gevoel heb ik zowat tien roltrappen afgelegd om mijn zitplaats te bereiken, op de achtergrond dendert André Hazes door de speakers en het aroma van vette frituur en bier dringt langzaam mijn neusgaten binnen. Kortom, een goed begin voor mijn eerste voetbaldebuut van de eredivisie.

 • Persoonlijkheidstesten: persoonlijk ben ik fan Bekijk details

  De MBTI-test, alles gerelateerd aan horoscopen, welke fictieve personages ben ik, welke love language heb ik, elke buzzfeed quiz ooit… Er bestaan in onze maatschappij veel persoonlijkheidsquizzen, en voor m'n gevoel heb ik ze allemaal weleens gedaan. Niet alleen omdat het grappig is, maar omdat ik er ook daadwerkelijk wat nuttigs uit haal.

 • Betoverd door de Wonka-wereld: een zoete expeditie door chocolade en magie Bekijk details

  Als filmliefhebber bezoek ik regelmatig de bioscoop. Mijn voorkeur gaat stiekem toch uit naar Dok6 in Panningen. De zalen zijn schoon en niet al te groot. Daarnaast is het ideaal dat je je eten en drinken gewoon zittend kan bestellen.

 • Digitale Detox Bekijk details

  Op een avond lig ik op de bank een Netflix-serie te kijken. Het is mijn eerste vrije avond in tijden. Naast mij op de bank ligt mijn telefoon. Onbewust pak ik dat ding op en mijn vinger gaat automatisch naar het Instagram-icoontje. Ik begin met scrollen. Als ik na een tijdje opkijk naar de televisie en zie dat ie is uitgevallen, kijk ik op de klok. Ineens zijn we twee uur verder.

Paginanavigatie