Daniëlle Tillemans

Community Librarian

Je komt mij tegen in: Baarlo en Kessel

De Bibliotheek Maas en Peel is de allerleukste werkplek, omdat…
Ik ben in 2009 via het UWV bij de Bibliotheek terecht gekomen. Ik zat op dat moment in de WW en de Bibliotheek had een vacature open staan. Als jongste van de hele club (ik was toen 22) heb ik me vanaf het eerste moment me helemaal thuis gevoeld bij de bieb. Het werk is in de loop van de jaren wel veranderd. Wat het werk nu zo leuk maakt, is dat het ontzettend divers is. Het ene moment ben je bezig om activiteiten te plannen of ben je in gesprek met partners, het volgende moment help je inwoners met een IDO-vraag, werk je vrijwilligers in of helpt klanten. Na 12,5 jaar ben ik alleen maar gegroeid in mijn werkzaamheden en mag ik mij gelukkig prijzen dat de (persoonlijke) ontwikkeling van medewerkers en vrijwilligers hoog in het vaandel staat bij de Bibliotheek. Een leven lang leren is niet alleen voor de inwoners van onze twee gemeenten Beesel en Peel en Maas van toepassing maar ook zeker op ons als medewerkers.

De bieb is voor mij…
Voor iedereen toegankelijk, laagdrempelig en een plek voor ontmoeting en kennisdeling. Of je nou komt om boeken te lenen, de krant te lezen, een cursus of workshop te volgen of de Nederlandse taal te leren; iedereen is er welkom!

Het mooiste dat ik ooit heb meegemaakt bij de bieb…
De persoonlijke gesprekken die je soms met klanten hebt. Soms raakt het me. Als je klanten na een tijdje weer ziet in de Bibliotheek, vraagt hoe het gaat en dat ze dan zo blij zijn je weer te zien… Dat maakt je dag goed.

Mijn favoriete boek/e-book/ander materiaal dat we uitlenen is…
Het kleine café in Kopenhagen van Julie Caplin. Dit is een heerlijk romantisch boek. De hygge, de gezelligheid en knusheid die steeds terugkomt, wil je het liefst zelf ervaren. De personages komen ieder afzonderlijk ook goed tot hun recht. Het boek is realistisch geschreven, waardoor je gemakkelijk in het verhaal komt.

Iedereen zou lid van de bieb moeten zijn, omdat…
Je toegang hebt tot ontzettend veel boeken, zowel in de vestiging als via de online Bibliotheek. Ook kun je gratis cursussen volgen via Soofos en GoodHabitz. Ik nodig je graag uit om een keer naar een van de vestigingen van de Bibliotheek Maas en Peel te komen en te ervaren wat we allemaal (kunnen) betekenen voor je.

Contact opnemen?
d.tillemans@debibliotheekmaasenpeel.nl