Jacqueline de Wert-Timmermans

Community Librarian

Je komt mij tegen in: Maasbree en Panningen.

De Bibliotheek Maas en Peel is de allerleukste werkplek, omdat…
Omdat ik natuurlijk van boeken, lezen, taal en tekst hou. Maar ook omdat het een superleuke organisatie is, die in ontwikkeling is van ‘collectie naar connectie’. Een fijne plek waar iedereen welkom is!
Samen zorgen we dat ‘de bieb loopt’. Daarnaast zoeken we de connectie in het dorp. Ik zoek uit waar de Bibliotheek ondersteuning kan bieden op het gebied van informatie en verbinding en, daar springen we op in. Het is belangrijk dat we werken aan het aanbod en de beeldvorming, zodat de bieb een ‘huis van informatie en verbinding’ wordt.

De bieb is voor mij…
Een fijne, veilige plek waar iedereen welkom is. Waar je terechtkunt voor boeken en informatie, en andere vragen. Waar je gehoord en verder geholpen wordt.

Het mooiste dat ik ooit heb meegemaakt bij de bieb…
Een bezoekster kwam haar gereserveerde boeken ophalen. Ze was zó blij dat de boeken er al waren, dat ze zei: ‘Dit is beter dan een snoepwinkel!’. Ook mooi… Een bezoekster kwam voor hulp bij het verlengen van het rijbewijs en de benodigde gezondheidsverklaring. Later op de middag kwam ze terug met een prachtige bos bloemen omdat ze zó blij was, dat ze goed en vriendelijk verder geholpen was. Dat ze haar kinderen niet had hoeven lastigvallen, maar dit zelf geregeld had!

Mijn favoriete boek/e-book/ander materiaal dat we uitlenen is…
Spiegelman van Lars Kepler. Dit boek heb ik onlangs gelezen. Scandinavische thrillers zijn zó spannend!

Iedereen zou lid van de bieb moeten zijn omdat…
Je heel blij wordt van goede boeken en informatie. Het aanbod is echt enorm. Bovendien zijn er veel faciliteiten en activiteiten waar je gebruik van kunt maken.

Contact opnemen?
j.dewert@debibliotheekmaasenpeel.nl